Производ
English: Product

Производ или уште наречен продукт, во економската литература, се дефинира како резултат на човечката работа од областа на материјалното или духовното работење кој не е наменет за трговија, туку се користи исклучиво за самиот производител, за разлика од материјалната роба која исто така е производ на човековиот труд, која е наменета за размена на пазарот, продажба.

  • Поврзано

Поврзано

Other Languages
Аҧсшәа: Аалых
català: Producte
čeština: Produkt
dansk: Produkt
Deutsch: Produkt
English: Product
español: Producto
Esperanto: Produkto
français: Produit
galego: Produto
italiano: Prodotto
ಕನ್ನಡ: ಉತ್ಪನ್ನ
Nederlands: Product
norsk: Produkt
پښتو: محصول
polski: Produkt
português: Produto
română: Produs
русский: Продукт
Simple English: Product
slovenčina: Produkt
српски / srpski: Продукт
svenska: Produkt
Türkçe: Ürün
українська: Продукт
粵語: Product