Општина

Општина претставува локална самоуправна административна единица која опфаќа повеќе населени места. Најчесто општината има градоначалник и совет во кој членуваат избрани претставници на локалното население.


Other Languages
беларуская: Абшчына
български: Община
bosanski: Općina
Deutsch: Opština
Ελληνικά: Οπστίνα
English: Opština
français: Opština
한국어: 옵슈티나
hrvatski: Općina
lietuvių: Opština
română: Opština
српски / srpski: Општина
srpskohrvatski / српскохрватски: Opština