Кабанас, Галиција

Кабанас
Concello de Cabanas
Амблем на Кабанас Concello de Cabanas
Амблем
Situation of Cabanas within Galicia
Situation of Cabanas within Galicia
Parroquias?
Население (2005)
 • Вкупно(INE)

Кабанас е општина во Шпанија која се наоѓа во Провинцијата Ла Коруња, во автономната покраина Галиција . Има површина од 30.2 km2, и население од 3,368 жители (2004) и густина на население од 111.52 /km2.Other Languages