Драган Ташковски

Книгата „За Македонската нација(кликнете за да ја отворите и читате во целост)
Книгата „Раѓањето на Македонската нација(кликнете за да ја отворите и читате во целост)

Драган Ташковски (Скопје, 10 септември 1917 - Хвар, септември 1980) — македонски историчар и публицист[1].

Other Languages
Lingua Franca Nova: Dragan Taskovski