Грб на Ерусалим

Грбот на Ерусалим

Грбот на Ерусалим е официјален амблем на главниот град на Израел, Ерусалим. Грбот бил основан во 1949 година.[1]. На грбот се наоѓа јудејскиот Лав, западниот ѕид во позадина, опколена со маслинови гранки.

  • note

Note

  1. „Municipality of Jerusalem“. CRWFlags.com. http://www.crwflags.com/fotw/flags/il-jerus.html. посет. 20 мај 2007 г. 
Other Languages