Глупавиот и поглупавиот

Глупавиот и поглупавиот (англиски: Dumb and Dumber) е американски филм од 1994 година, во режија на браќата Питер и Боби Фарели. Главните улоги ги толкуваат: Џим Кери и Џеф Даниелс.

Содржина

Филмот е урнебесна комедија во која двајца добродушни, но неверојатно глупави другари, заедно патуваат низ САД.[1] [2]

Other Languages