Sistem koordinat geografi

Peta Bumi sing nggambarake garis-garis lintang (horizontal) lan garis bujur (vertikal)

Sistem koordinat geografi digunaake kanggo nggambarake titik posisi ing permukaan Bumi sing sesuai karo koordinat garis lintang lan garis bujur.

Garis lintang yaiku garis vertikal sing nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo garis katulistiwa. Titik ing sisi lor garis katulistiwa iku diarani Lintang lor, titik ing sisi kidul katulistiwa iku diarani Lintang kidul.

Garis bujur utawa sing horizontal iku nanda'ake sudut antara salahsiji titik karo titik nol ing Bumi. Titik nol iku ing Greenwich, London Britania Raya sing dianggep titik bujur 0 utawa 360° sing wis dadi aturan internasional. Titik ing sisi kulon bujur 0° diarani Bujur kulon sementara titik ing sisi wetan 0° diarani Bujur wetan.

Kabeh titik-tititk lokasi ing Bumi iku isa digambarake nganggo gabungan sistem pengukuran lintang lan bujur.

  • pranala jaba

Pranala jaba

Other Languages
Alemannisch: Geografische Lage
беларуская (тарашкевіца)‎: Геаграфічныя каардынаты
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Dê-lī cô̤-biĕu hiê-tūng
客家語/Hak-kâ-ngî: Thi-lî chhô-phêu ne-thúng
hornjoserbsce: Geografiske koordinaty
Bahasa Indonesia: Sistem koordinat geografi
íslenska: Bauganet jarðar
日本語: 地理座標系
한국어: 지리 좌표계
Lëtzebuergesch: Geographesch Koordinaten
Baso Minangkabau: Sistem koordinat geografis
Plattdüütsch: Geograafsche Laag
srpskohrvatski / српскохрватски: Geografske koordinate
Türkmençe: Koordinatalar
татарча/tatarça: Geografik koordinatalar
oʻzbekcha/ўзбекча: Geografik koordinatalar
中文: 经纬度
Bân-lâm-gú: Keng-hūi-tō͘