Yute

Corchorus
Jute plant.gif
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan:Plantae
Dhivisi:Magnoliophyta
Klas:Magnoliopsida
Ordho:Malvales
Famili:Malvaceae
Génus:Corchorus
Spésies:C. capsularis
Jeneng binomial
corchorus capsularis

Yute punika sejinis tumbuhan kaserat ingkang saking wacucal pohonipun dipundamel tali kanggé ndamel karung/goni.

Produksi

Yute inggih punika taneman tadah hujan ingkang boten betahaken kathah pupuk lan pestisida. Produksi utama terkonsentrasi ing India lan ing pérangan Bangladesh, mliginipun Bengal. Serat yute asalipun saking batang lan jaringan alus (kulit luar) ing tuwuhan yute. Serat mau kawiwitan dipunekstrak kanthi cara dipilin dados serat-serat ingkang kapisah. Cara pemrosesan mau dipunlampahi kaliyan membundel batang yute lan rendam ing salebeting toya ngalir. Wonten kalih jinis wujud pilinan: batangan lan pita. Saksampune prosès pemilinan kapungkasan, lajeng dipunsiangi. Wanita lan bocah-bocah biyasa ingkang ngerjakaken punika. Ing prosès penyiangan, pérangan ingkang boten berserat lajeng dipunkupas, lajeng pérangan ingkang berserat dipuncungkil lan dipunpendhet saking batang.[1] India, Pakistan, China inggih punika gadhah kasil yute ingkang ageng, nanging Britania Raya, Spanyol, Côte d'Ivoire, Jerman lan Brazil juga mengimpor tali yute dari Bangladesh. India ya iku penghasil yute terbesar di donya.

Other Languages
azərbaycanca: Girdəmeyvə cut
català: Jute
euskara: Jute
français: Jute (plante)
hornjoserbsce: Aziski konopjowc
Bahasa Indonesia: Yute
日本語: コウマ
한국어: 황마
português: Juta
Tiếng Việt: Bố (thực vật)