WordPress

WordPress
540px-WordPress logo.svg.png
PangembangMatt Mullenweg
Ryan Boren
Donncha O Caoimh
Versi rilis terbaru4.8.2 / 8 Juni 2017 (2017-06-08), 558 dina kepungkur
Sistem operasiCross-platform
PlatformPHP
JenisPerangkat lunak blog
LisènsiLisensi Publik Umum GNU
Situs webhttp://wordpress.org/
http://wordpress.com/
http://id.wordpress.com
http://id.wordpress.org

WordPress ya iku sawijining aplikasi sumber terbuka (open source) kang paling misuwur digunakaké minangka mesin blog (blog engine). WordPress dibangun kanthi basa pemrograman PHP lan basis data (database) MySQL. PHP lan MySQL, loro-lorone minangka perangkat lunak sumber terbuka (open source software).[1] Saliyané minangka blog, WordPress uga wiwit digunakaké minangka sawijining CMS (Content Management System) amarga kaprigelane kanggo dimodifikasi lan dipadakake karo kabutuhan panggunane[1]. WordPress ya iku penerus resmi saka b2/cafelog kang dikembangake déning Michel Valdrighi.[2] Jeneng WordPress diusulake déning Christine Selleck, kanca ketua pengembang (developer), Matt Mullenweg.[2]

Rilis WordPress kang paling anyar ya iku versi 4.8.2 (08 Juni 2017).[3] WordPress didistribusikake karo Lisensi Publik Umum GNU.[2]

Sajarah

Sajarah WordPress diwiwiti nalika Matt Mullenweg kang minangka pangguna aktif saka b2 ngerti yèn prosès pengembangan b2 dimandegake déning pemrogramne (programmer) kang arane Michel Valdrighi, Matt Mullenweg krasa eman lan wiwit nerusaké pengembangan b2.[4]

WordPress kawiwitan ing taun 2003 minangka kasil kerja keras Matt Mullenweg karo Mike Little.[4] Kang gawé WordPress sangsaya misuwur, saliyané amarga akèhé fitur lan tampilan kang mikat ati, ya iku uga amarga panjurung komunitas tumrap perangkat lunak sumber terbuka kanggo blog.[4]

Other Languages
Afrikaans: WordPress
العربية: ووردبريس
azərbaycanca: WordPress
беларуская: WordPress
беларуская (тарашкевіца)‎: WordPress
български: WordPress
català: WordPress
کوردی: وۆردپرێس
čeština: WordPress
Cymraeg: WordPress
dansk: WordPress
Deutsch: WordPress
Zazaki: WordPress
Ελληνικά: WordPress
English: WordPress
Esperanto: WordPress
español: WordPress
eesti: WordPress
euskara: WordPress
فارسی: وردپرس
suomi: WordPress
français: WordPress
Frysk: WordPress
galego: WordPress
ગુજરાતી: વર્ડપ્રેસ
עברית: וורדפרס
हिन्दी: वर्डप्रैस
hrvatski: WordPress
magyar: WordPress
հայերեն: ՎորդՊրես
Bahasa Indonesia: WordPress
italiano: WordPress
日本語: WordPress
ქართული: WordPress
Taqbaylit: Wordpress
қазақша: Wordpress
ភាសាខ្មែរ: វឺតប្រែស
한국어: 워드프레스
Кыргызча: WordPress
lietuvių: WordPress
latviešu: WordPress
Malagasy: WordPress
македонски: WordPress
монгол: WordPress
Bahasa Melayu: WordPress
Mirandés: WordPress
မြန်မာဘာသာ: WordPress
नेपाली: वर्डप्रेस
Nederlands: WordPress
norsk: WordPress
polski: WordPress
português: WordPress
română: WordPress
русский: WordPress
Scots: WordPress
Simple English: WordPress
slovenčina: WordPress
slovenščina: WordPress
shqip: WordPress
српски / srpski: Вордпрес
svenska: Wordpress
Kiswahili: WordPress
tetun: WordPress
тоҷикӣ: Wordpress
Tagalog: WordPress
Türkçe: WordPress
українська: WordPress
اردو: ورڈ پریس
oʻzbekcha/ўзбекча: WordPress
Tiếng Việt: WordPress
中文: WordPress
Bân-lâm-gú: WordPress