Tumor

sel epithelioid cuboida ing tumor

Tumor utawi barah (Inggris: tumor, tumour) inggih punika jeneng kanggé neoplasma utawi lesi ingkang dumadi amargi sel sarira gesang boten wajar, kados déné simtoma bengkak. Tumor asalipun saking tembung tumere wonten ing basa latin ingkang tegesipun bengkak. Pagesanganipun saged dipunperangakaen dados kalih inggih punika ganas (malignan) kaliyan jinak (benign).Tumor ganas dipunwastani kanker. Kanker gadhah potensi kanggé nyerang ugi ngrusak jaringan ingkang caket saha ngreriptan metastasis. Tumor jinak boten nyerang tissue ingkang caket saha boten nyebar bibit metastasis, nanging saged gesang kanthi lokal dados ageng, saha limrahipun boten katingal malih sasampunipun operasi.[1]

Other Languages
Alemannisch: Tumor
asturianu: Tumor
беларуская: Пухліна
български: Тумор
bosanski: Tumor
català: Tumor
Cebuano: Tumor
čeština: Tumor
dansk: Tumor
Deutsch: Tumor
Esperanto: Tumoro
español: Tumor
euskara: Tumore
فارسی: تومور
suomi: Kasvain
français: Tumeur
galego: Tumor
עברית: גידול
हिन्दी: अर्बुद
hrvatski: Novotvorina
magyar: Daganat
Հայերեն: Ուռուցքներ
interlingua: Tumor
Bahasa Indonesia: Tumor
Ido: Tumoro
日本語: 腫瘍
қазақша: Ісік
한국어: 종양
kurdî: Tûmor
Latina: Tumor
lietuvių: Auglys
latviešu: Audzējs
മലയാളം: ട്യൂമർ
Bahasa Melayu: Tumor
नेपाल भाषा: त्युमर
Nederlands: Tumor
norsk: Svulst
occitan: Tumor
پښتو: تومور
português: Tumor
Runa Simi: Q'umpuyasqa
română: Tumoare
русский: Опухоль
sicilianu: Tumuri
Scots: Clyre
srpskohrvatski / српскохрватски: Tumor
Simple English: Tumour
slovenčina: Nádor
slovenščina: Tumor
Basa Sunda: Tumor
svenska: Tumör
Türkçe: Tümör
українська: Пухлина
اردو: رسولی
oʻzbekcha/ўзбекча: Oʻsmalar
Tiếng Việt: Bướu
Winaray: Tumor
中文: 肿瘤
Bân-lâm-gú: Chéng-liû
粵語: 腫瘤