The Da Vinci Code (film)

The Da Vinci Code (film)
220px
DisutradaraniRon Howard
DiprodhuseriBrian Grazer,
John Calley
Ditulis déningDan Brown (novèl)
Akiva Goldsman (skenario)
DibintangiTom Hanks
Audrey Tautou
Ian McKellen
Alfred Molina
Jürgen Prochnow
Paul Bettany
Jean Reno
DimusikiHans Zimmer
SinématografiSalvatore Totino
Dibesut déningDaniel P. Hanley
Mike Hill
Dibabar déningSony Pictures Entertainment,
Columbia Pictures
Suwéné
149 minutes (theatrical cut)
174 minutes (extended version)
NagaraAmérika Sarékat
RantamanUS$125.000.000
Kalarisan$758,239,851

The Da Vinci Code inggih punika filem saking novèl The Da Vinci Code déning Dan Brown ingkang dipunrilis tanggal 19 Mèi 2006, lan naté dipunputer tanggal 17 Mèi ing Festival Film Cannes. Hak pendamelanipun filem inggih punika $6.000.000 USD. Sutradaranipun inggih punika Ron Howard. Hans Zimmer dados penata musik kanggé filem punika.

Sutingipun filem punika ing gréja sepuh abad pertengahan ing laladan Midlothian, Sekotlan. Kanggé prosès syuting filem ingkang dipunadaptasi langsung saking novèl best-seller internasional karya Dan Brown, Kapel Rosslyn ingkang wonten ing caketipun Edinburgh kapeksa dipuntutup kanggé publik ingkang dangunipun 4 dinten.

Ing filem punika, aktor Tom Hanks gadhah peran dados Professor Robert Langdon. Lajeng Audrey Tautou, ingkang misuwur ing filem AMELIE dados peran dekteftif Perancis, Sophie Neveu. Sutradara Ron Howard ingkang sukses damel filem APOLLO 13 lan CINDERELLA MAN ingkang ngarahaken prosès produksi filem kontroversial punika.

Asma kapel Rosslyn ingkang dumugi ing abad 15 punika, kasebat ing novèl 'Da Vinci Code' dados papan kanggé nyimpen rahasia 'Holy Grail'. Lajeng kathah tiyang ingkang cacahipun kirang langkung 70 èwu dumugi wonten ngrika kanggé ningali kados menapa rupa kapel sajarah punika.

Ing criyos novèl punika Brown damel korelasi misteri pamejahan ing Paris kanthi kathah petunujuk saking lukisan Leonardo Da Vinci ingkang ngarahaken panyidikan ing paguyuban rahasia ingkang dipunwentuk kanggé nglindungi katurunan saking Yesus Kristus lan Maria Magdalena.

Sinaosa pikantuk duka saking pihak Gereka Katolik lan kathah nimpuna sajarah, buku karangan Brown kasade ngantos 25 yuta kopi ing sadaya donya. Novèl punika sampun dipunterjemahaken dados 44 basa.[1]

Perjamuan pungkasan déning Leonardo Da Vinci

Ingkang maragani

  • Tom Hanks — Robert Langdon
  • Ian McKellen — Sir Leigh Teabing
  • Alfred Molina — Biskop Aringarosa
  • Jean Reno — Bezu Fache
  • Audrey Tautou — Sophie Neveu
  • Jean-Pierre Marielle — Jacques Sauniere
  • Paul Bettany — Silas
  • Hugh Mitchell — Silas (mudha)
  • Jean-Yves Berteloot — Remy
  • Jürgen Prochnow — Vernet
  • Etienne Chicot — Letnan Collet
  • Seth Gabel — Cleric
Other Languages
žemaitėška: Da Vinčė kuods
Bahasa Indonesia: The Da Vinci Code (film)
polski: Kod da Vinci
srpskohrvatski / српскохрватски: The Da Vinci Code (film)