Sulaymaniyah

Sulaymaniyah
سلێمانی
Slêmanî
السليمانية
Sesawangané kutha Sulaymaniyah
Sesawangané kutha Sulaymaniyah
Sulaymaniyah is located in Iraqi Kurdistan
Sulaymaniyah
Sulaymaniyah
Sulaymaniyah is located in Iraq
Sulaymaniyah
Sulaymaniyah
Koordhinat: 35°33′26″N 45°26′08″E / 35°33′26″N 45°26′08″E / 35.55722; 45.43556
Nagara Irak
KagubernuranKagubernuran Sulaymaniyah
Pamaréntahan
 • JinisCouncil-manager
 • GubernurHaval Abobakir [2]
Élevasi882 m (2.895 ft)
Cacah warga (2016)
 • Gunggung656.100[1]
Zona wektuUTC+3 (UTC+3)
Situs wèbhttp://www.sharawani.com

Sulaymaniyah (Kurdhi: سلێمانی, Silêmanî; Arab: السليمانية‎‎, as-Sulaymāniyyah), uga karan Slemani, iku sawijining kutha ing Kurdhistan Irak. Sulaymaniyah dikupengi déning Pagunungan Azmer, Pagunungan Goyija, lan Pagunungan Qaiwan ing iring lor-wétan, Pagunungan Baranan ing iring kidul, lan Punthuk Tasluja ing iring kulon. Ing mangsa panas, kutha iki iklimé garing tur nemen panasé. Ing mangsa salju, iklimé adhem tur teles. Sulaymaniyah minangka kutha krajané prinsipalitas Baban Kurdhi kawit taun 1784 nganti 1850.

Kutha Sulaymaniyah sing modhèren diyasa tanggal 14 Novèmber 1784 déning pangéran Turki-Osmani nama Ibrahim Pasha Baban. Kutha iku dijenengi padha kaya jeneng bapaké Ibrahim Pasha Baban, ya iku Sulaiman Pasha.[3]

Kawit diyasa, Sulaymaniyah kaloka minangka punjering para juru gurit, juru anggit, ahli sajarah, ahli pulitik, winasis, lan juru nyanyi. Wong-wong sing kondhang saka Sulaymaniyah kaya ta Nalî, Mahwi, lan Piramerd.[4][5]

Other Languages
Afrikaans: Sulaymaniyah
العربية: السليمانية
беларуская: Сулейманія
български: Сулеймания
català: Sulaymaniyya
کوردی: سلێمانی
čeština: Sulejmánie
Deutsch: Sulaimaniyya
Zazaki: Sılêmaniya
Ελληνικά: Σουλεϊμανίγια
English: Sulaymaniyah
Esperanto: Sulajmanija
español: Solimania
euskara: Sulaimaniya
فارسی: سلیمانیه
français: Souleimaniye
עברית: סולימאניה
Bahasa Indonesia: As-Sulaimaniyah
italiano: Sulaymaniyya
ქართული: სულეიმანია
kurdî: Silêmanî
lietuvių: Suleimanija
Bahasa Melayu: As-Sulaimaniyah
مازِرونی: سلیمانیه
Dorerin Naoero: Sulaymaniyah
Nederlands: Suleimaniya
norsk: Suleimania
پنجابی: سلێمانی
português: Suleimânia
română: As Sulaymaniyah
русский: Сулеймания
Simple English: Sulaymaniyah
svenska: Sulaymaniyya
தமிழ்: சுலமனியா
українська: Сулейманія (місто)
oʻzbekcha/ўзбекча: Sulaymoniya
Winaray: Sulamaniya