Sotong

Sotong
Georgia Aquarium - Cuttlefish Jan 2006.jpg
sotong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Mollusca
Klas: Cephalopoda
Subklas: Coleoidea
Superordho: Decapodiformes
Ordho: Sepiida
Zittel, 1895
Suborder dan Kulawarga
  • † Vasseuriina
    • † Vasseuriidae
    • † Belosepiellidae
  • Sepiina
    • † Belosaepiidae
    • Sepiadariidae
    • Sepiidae
Cangkang sajeroning sotong

Sotong utawa iwak nus ya iku kéwan kang urip ing banyu, khususe ing kali, segara, utawa tlaga. Sotong bisa tinemu ingmaneka warna jinis banyu kang ukurane gedhé ing banyu anta, banyu payau, utawa banyu asin kang jerone variasi saka cedhak dhuwur nganti ewunan mèter ing ngisor segara. Akèh wong kang nganggep sotong iku padha karo nus. Padahal sotong lan nus iku béda, sotong awake tipis yèn nus awake silinder. saliyané iku cangkang sotong uga kasusun saka kapur kang atos, manawa cangkan nus empuk.

Other Languages
العربية: حبار
অসমীয়া: কাটলফিছ
беларуская: Каракаціцы
български: Сепии
brezhoneg: Morgad
català: Sèpia
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Dĕ̤ng-kiĕ
Cebuano: Sepiida
čeština: Sépie (řád)
Deutsch: Sepien
Ελληνικά: Σουπιά
English: Cuttlefish
español: Sepiida
euskara: Txibia
فارسی: سپیداج
suomi: Seepiat
français: Sepiida
Gaeilge: Cudal
galego: Sepideos
עברית: דיונונים
हिन्दी: समुद्रफेनी
hrvatski: Sipe
magyar: Tintahalak
Bahasa Indonesia: Sotong
Ido: Sepio
italiano: Sepiida
日本語: コウイカ目
қазақша: Тарбақ аяқ
한국어: 갑오징어목
lietuvių: Sepijos
മലയാളം: കണവ
Bahasa Melayu: Sotong Katak
Plattdüütsch: Echte Dintenfische
norsk: Sepiida
polski: Mątwy
português: Choco
русский: Каракатицы
Simple English: Cuttlefish
slovenčina: Sépie
slovenščina: Sipe
српски / srpski: Сипе
Basa Sunda: Balakutak
Kiswahili: Dome
українська: Каракатиця
Tiếng Việt: Bộ Mực nang
Winaray: Bagulan
中文: 墨鱼目
文言:
Bân-lâm-gú: Hoe-ki
粵語: 墨魚