Shmuel Yosef Agnon

Shmuel Yosef Agnon
שמואל יוסף עגנון
Agnon.jpg
Lair(1888-07-17)Juli 17, 1888
Buczacz, Galisia
(Buchach, Ukraina)
PatiFèbruari 17, 1970(1970-02-17) (umur 81)
Yérusalèm, Israèl
Bebungah utamaPenghargaan Nobel dalam Sastra
1966

Shmuel Yosef Agnon (basa Ibrani: שמואל יוסף עגנון‎) inggih punika panarima Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1966. Piyambakipun miyos wonten ing Galisia (sapunika Ukraina) nalika taun 1888 minangka Shmuel Yosef HaLevi Czaczkes. Piyambakipun nindakaken imigrasi dhateng Jaffa nalika taun 1908, nanging nelasaken taun 1913 dumugi taun 1924 wonten ing Jerman. Nalika taun 1924 piyambakipun wangsul malih dhateng Yerusalem, papan dunungipun dumugi piyambakipun tilar donya nalika taun 1970. Salah satunggaling novelis kawakan lan panulis cerkak wiwit timur, Agnon pikantuk sajumlah Penghargaan Sastra, kalebet ugi Penghargaan Israèl wonten ing 2 kesempatan.[1]

Agnon inggih punika pengarang buku kanthi basa Ibrani ingkang kathah dipunterjemahaken. Gaya basanipun ingkang unik sampun maringi prabawa panulisan génerasi pengarang Ibrani salajengipun. Sapérangan ageng karyanipun nyobi nangkep malih gesang lan pagesangan lan berbudaya masa rumiyin, nanging cariyosipun boten naté dados tindakan pelestarian prasaja. Cariyos-cariyos Agnon kaliyan perkawis psikologi lan filsafat saking generasinipun.

Other Languages
azərbaycanca: Şmuel Yosef Aqnon
беларуская (тарашкевіца)‎: Шмуэль Ёсэф Агнон
Deutsch: Samuel Agnon
Հայերեն: Շմուել Ագնոն
Bahasa Indonesia: Samuel Agnon
ქართული: შმუელ აგნონი
kurdî: Samuel Agnon
Lëtzebuergesch: Samuel Joseph Agnon
македонски: Шмуел Јозеф Агнон
norsk nynorsk: Samuel Josef Agnon
polski: Samuel Agnon
português: Shmuel Yosef Agnon
srpskohrvatski / српскохрватски: Shmuel Yosef Agnon
Simple English: Shmuel Yosef Agnon
slovenčina: Šmuel Josef Agnon
српски / srpski: Шмуел Јосиф Агнон
Tiếng Việt: Shmuel Yosef Agnon
Bân-lâm-gú: Shmuel Yosef Agnon