Seri GP3

A typical GP3/10 car driven by Tom Dillmann in 2011
Seri GP3
250px
KategoriPengemudi tunggal
Negara atau daerahÉropah
Musim pertama2010
Pembalap30
Tim10
KonstruktorDallara
Pemasok mesinRenault
Pemasok banPirelli
Juara pembalapMèksiko Esteban Gutiérrez
Juara timPrancis ART Grand Prix
Situs web resmigp3series.com
33px| Musim terkini

Seri GP3 (dipuncekak GP3) inggih punika sawijining seri balap motor pengemudi tunggal ingkang punika sèri pengisi kanggé Seri GP2, ingkang dipunluncurakèn ing taun 2010 déning organisator GP2, Bruno Michel.[1] ing wiwitanipun , Seri GP3 dipunrencanakèn dipungayut kaliyan seri International Formula Master (IFM).[1] Mobil-mobil ing Seri GP3 ginaakèn sasi ènggal saking Dallara ingkang dipunkombinasiakèn kaliyan mesin saking Renault.[2]

Mobil

Sedaya tim ing Seri GP3 ginaakèn mobil balap kaliyan standar ingkang sami kanggé sedaya tim, inggih punika:

Sasis
Mobil balap dipunrancang lan dipundamel déning Dallara, ing wanci punika mproduksi sasis kanggé GP2.[2][3]
Mesin
Mobil balap GP3 ngginakaken mesin buatan Renault, ingkang bertenaga 280 HP.[2][3]
Girboks
Mobil balap GP3 ngginakaken girboks kaliyan 6 kecepatan membujur ingkang sekuensial saking Hewaland.[2]
Ban
Mobil balap GP3 ngginakaken ban ingkang dipunsediakaken saking Pirelli, ingkang sami kaliyan penyedia ban kanggé Seri GP2.
Pérangan sanès
Mobil balap GP3 ngginakaken rem ingkang dipunsediaken déning Brembo, ingkang ugi nyediaken kanggé Seri GP2.[2][3]

Spesifikasi

  • Sasis: Dallara GP3/10 Survival cell – struktur Sandwich Carbon/aluminium honeycomb dipunrancang déning Dallara. Sayap ngajeng lan belakang saged dipunatur – struktur karbon dipunrancang déning Dallara. Struktur badan, karbon, Kevlar, komposit kaca dirancang olèh Dallara.
  • Mesin: Renault 2,0 L (2.000 cc, 122 in³) DOHC Inline-4.
  • Girboks: Girboks 6 kecepatan membujur sekuensial.
Other Languages
brezhoneg: GP3 Series
català: GP3 Series
dansk: GP3 Series
Deutsch: GP3-Serie
English: GP3 Series
español: GP3 Series
suomi: GP3
français: GP3 Series
magyar: GP3
Bahasa Indonesia: Seri GP3
italiano: GP3 Series
日本語: GP3
lietuvių: GP3 serija
latviešu: GP3
Nederlands: GP3 Series
norsk: GP3
polski: Seria GP3
português: GP3 Series
русский: GP3
svenska: GP3 Series
Türkçe: GP3
中文: GP3系列赛