Sambel

Sambel
Sambal ulek.JPG
Sambel
Panggonan asal Indonésia
Malaysia
Thailand
Tlatah utawa praja Jawa
Nusantara
Asia Kidul
Asia Wétan
Woworan pokok lombok
Buku masakan: Sambel  Médhia: Sambel

Sambel iku saus sing racaké digawé saka lombok. Bisa saka lombok abang utawa lombok ijo. Sambel rasané pedhes lan fungsiné kanggo nambah rasaning sawijining panganan. Sambel iku biyasa digunakaké ing pawon Asia Kidul-Wétan, mliginé ing Indonésia, Malaysia, Singapura lan uga Cina. Saiki sambel uga disenengi ing Walanda.

Sambel penyèt

Sambel penyèt kalebu masakan kang cukup misuwur ing Indonésia. [1] Contoné ya iku ayam penyèt, tempé penyèt, endhog penyèt. [1] Sambel penyèt iki lumrahé kanggo sambel iwak| iwak utawa lawuh lan ana lalapané. [1] Lalapan iki arupa kol, timun, kemangi, taogé utawa cambah lan sayuran kang kena kanggo lalapan liyané. [1] Sambel penyèt saiki uga ora mung didol ing warung- warung makan pinggir dalan, ananging wis akèh restoran kang nyediaké menu penyètan. [1] Sambel penyèt iki paling misuwur ing tlatah Jawa Timur mliginé ing Lamongan. [1] Saliyané penyèt tempé lan iwak uga ana unggas penyèt. [1] Tuladhané ya iku pitik, bèbèk, lan manuk puyuh penyèt. [1] Ing Lamongan sambel penyèt dikenal kanthi jeneng penyèt Lamongan| Lamongan. [1]

Other Languages
čeština: Sambala
Deutsch: Sambal
English: Sambal
Esperanto: Sambalo
español: Sambal
français: Sambal (cuisine)
עברית: סמבל
Bahasa Indonesia: Sambal
italiano: Sambal
日本語: サンバル
한국어: 삼발
Bahasa Melayu: Sambal
Nederlands: Sambal
polski: Sambal
português: Sambal
slovenščina: Sambal
Basa Sunda: Sambel
svenska: Sambal
தமிழ்: சம்பல்
中文: 參巴醬