Sébastien Loeb

Sebastien Loeb nalika Reli Siprus 2005

Cithakan:Infobox WRC driverSebastien Loeb (lair 26 Fèbruari 1974; umur 44 taun) iku pereli montor profésional asal Prancis. Sapunika panjenengané mbalap ing ajang World Rally Championship bebarengan tim Citroen. Prèstasi paling apik ya iku dadi juwara donya WRC saka mangsa 2004 tekan 2008. Nalika mangsa 2008, panjenengané dadi Juwara Donya kanggo kaping limané maturut-turut, uga nugel rékor Tommi Makinen lan Juha Kankkunen.

Loeb miwiti dhebut WRC-né ing taun 1999. Wektu iku panjenengané mung mudhun minangka pambalap panguji lan durung mudhun penuh ing samusim. Nalika mangsa 2002 panjenengané wiwit mudhun penuh ing ajang WRC. Kamenangan pisanan Loeb diranggèh ing reli Jerman 2002. Malah nalika mangsa 2003 panjenengané duwé peluang kanggo ngrebut gelar donya pisanané, émané panjenengané gagal ing wektu-wektu akir déning Petter Solberg.

Nalika mangsa 2006-07 panjenengané saingan ketat karo Marcus Gronholm. Nanging nasib becik jebulé isih mihak Loeb. Sanajan Gronholm wis usaha kanthi becik wiwit reli pambuka, nanging panjenengané malah gagal ing wektu akir, pungkasané Loeb bisa nyusul Gronholm uga ngranggèh gelar ing mangsa 2006-07.

Loeb saiki pasangan karo co-driver Daniel Elena, lan duwé kanca satim sing padha tangguhé, ya iku Daniel Sordo saka Spanyol.

Pranala njaba

Other Languages
asturianu: Sébastien Loeb
български: Себастиан Льоб
čeština: Sébastien Loeb
español: Sébastien Loeb
français: Sébastien Loeb
hrvatski: Sébastien Loeb
Bahasa Indonesia: Sébastien Loeb
italiano: Sébastien Loeb
lumbaart: Sébastien Loeb
lietuvių: Sébastien Loeb
Nederlands: Sébastien Loeb
norsk nynorsk: Sébastien Loeb
português: Sébastien Loeb
română: Sébastien Loeb
srpskohrvatski / српскохрватски: Sébastien Loeb
slovenčina: Sébastien Loeb
slovenščina: Sébastien Loeb
српски / srpski: Себастјен Леб
Türkçe: Sébastien Loeb
українська: Себастьян Льоб