Roberto Azevêdo

Roberto Azevêdo
Roberto Azevedo cropped.jpg
Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya
Wiwit linggih
1 September 2013
SucceedingPascal Lamy
Rerincèn dhiri
LairRoberto Carvalho de Azevêdo
(1957-10-03) 3 Oktober 1957 (umur 61)
Salvador, Bahia, Brasil
Warga nagaraBrasil
BangsaBrasil
SisihanMaria Nazareth Farani Azevêdo
PanggaotaDiplomat

Roberto Carvalho de Azevêdo [lower-alpha 1] (pangucapan ing basa Portugis: [ʁoˈbɛʁtu azeˈvedu]; lair 3 Oktober 1957; umur 61 taun), iku sawijining diplomat lan wakil Brasil ing Organisasi Padagangan Donya (WTO) wiwit taun 2008.[1] Nalika sasi Mèi 2013, dhèwèké kapilih minangka Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya nggantèkaké Pascal Lamy.[2]

Karir

Roberto nggabung karo misi diplomatik Brasil nalika taun 1984 lan banjur tugas ing kadhutan Brasil ing Washington D.C. (1988-1991), Montevideo (1992–1994), lan ing Jenéwa (1997–2001).[1]

Roberto wis nglungguhi kalungguhan-kalungguhan iki:[1]

  • 1995-1996: Wakil Kepala Staf Babagan Ékonomi kanggo Mantri Manca Negara
  • 2001-2005: Kepala Unit Pangrampungan Sengketa
  • 2005-2006: Dirèktur Dhépartemèn Urusan Ékonomi
  • 2006-2008: Wakil Mantri Perekonomian lan Tèknologi.

Roberto iku salah sawijining négosiator kunci Brasil sajeroning masalah sengketa kapas Brasil-Amérika Sarékat, sarta sajeroning paslisihan padagangan karo nagara-nagara liyané.[1] Dhèwèké uga dadi négosiator sing makili Brasil ing Ubengan Doha.

Other Languages