Richard Clayderman

Richard Clayderman
Richard Clayderman.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairPhilippe Pagès
SakaParis, Prancis
Génrepop instrumental
musik klasik
easy listening
Pakaryanpianis
Pirantipiano
Mangsa akarya1976-sapunika
LabèlDelphine
Decca

Richard Clayderman (lair ing Paris, Prancis, 28 Dhésèmber 1953; umur 64 taun) punika wiyos kanthi nama Philippe Pagès inggih punika satunggaling pianis Perancis ingkang sampun ngasilaken kathah album piano pop lan ugi klasik. Richard Clayderman punika sampun ngrekam langkung saking 1.200 tembang-tembang instrumental[1], kalebet komposisi asli karyanipun Paul de Senneville lan Olivier Toussaint. Tembang ingkang dipunswantunaken punika kagolong tembang-tembang ingkang gampil dipunmirengaken, kalebet aransemèn malih tembang-tembang pop, musik filem, lan tembang-tembang klasik ingkang kondhang.

Other Languages