Printer

printer jinis dot matrix
printer jinis inkjet utawi tinta


Printer punika saking Basa Inggris ingkang saking tembung print ingkang ateges 'nyithak'. Printer punika salah satunggaling Perangkat keras utawi asring dipunsebut hardware ingkang wonten ing Basa Jawi mau piranti kasar kasambung kaliyan komputer ingkang ginanipun kanggé nyetak data utawi dhokumèn ingkang awujud gambar, seratan (tulisan), lan sanès-sanèsipun saking komputer kanthi médhia kertas. Wonten ing istilah printer wonten tembung dpi (dot per inch) inggih punika kathahipun titik wonten ing luas area 1 inci [1].

Sapunika kathah printer ingkang dipunsadé wonten ing pasaran kados ta Epson, Hewlett, Packard (HP), Canon, Lexmark lan sanèsipun. Saben printer ingkang dipunsade gadhah kriteria kualitas nyetak piyambak-piyambak.

Jinis-jinis Printer

  • Printer Dot-Matrix

Inggih punika printer ingkang resolusi cetakipun taksih andhap sanget. Nalika nembé prosès nyétak printer jinis punika medalaken swantun ingkang seru. Kualitas asiling gambar ugi kirang saé amargi gambar ingkang sampun kacithak kados titik-titik ingkang sesambetan. Printer saking jinis punika gadhah kaluwihan saking regi pita printer ingkang mirah, awt, lan printer jinis Dot Matrik punika saged kanggé nyetak kertas dobel.

  • InkJet Printer

Inggih punika printer ingkang anggènipun nyetak ngginakaken tinta kanggé nyétak kanthi kualitas radi saé. Jinis printer inkJet punika ingkang sapunika kathah dipunagem déning masarakat. Printer jinis tinta punika padatanipun ngginakaken tinta kanthi jinis dye ingkang kalebet jinising tinta kanthi kaluwihan asiling cithakan warni ingkang sampurna nanging rikat luntur lan kirang tahan kaliyan éwah-éwahaning cuaca.

  • Laser Printer

Printer jinis laser punika printer kanthi bahan utami wujud serbuk utawi toner. Cara kerjanipun sami kaliyan mesin fotokopi saéngga ndadosaken printer punika langkung rikat anggènipun nyétak data. Kajawi punika asiling cétakan ugi saé sanget awit tinta saking printer Laser Jet punika rikat garing dipuntandhingaken kaliyan printer jinis Inkjet. Nanging saking regi printer jinis punika kalebet awis [2].

Other Languages
Afrikaans: Rekenaardrukker
العربية: طابعة
مصرى: طابعه
azərbaycanca: Printer
беларуская: Прынтар
беларуская (тарашкевіца)‎: Прынтэр
български: Принтер
भोजपुरी: प्रिंटर
brezhoneg: Moullerez
bosanski: Pisač
català: Impressora
کوردی: چاپکەر
dansk: Printer
Zazaki: Çapxane
Ελληνικά: Εκτυπωτής
Esperanto: Presilo
español: Impresora
eesti: Printer
euskara: Inprimagailu
فارسی: چاپگر
suomi: Tulostin
français: Imprimante
Frysk: Printer
Gaeilge: Clóire
galego: Impresora
עברית: מדפסת
हिन्दी: प्रिण्टर
hrvatski: Pisač
magyar: Nyomtató
Հայերեն: Տպիչ
Bahasa Indonesia: Pencetak
italiano: Stampante
日本語: プリンター
ქართული: პრინტერი
Qaraqalpaqsha: Printеr
қазақша: Принтер
한국어: 프린터
къарачай-малкъар: Принтер
kurdî: Çaper
коми: Принтер
Latina: Typographum
lingála: Ebimiselo
lietuvių: Spausdintuvas
latviešu: Printeris
олык марий: Принтер
македонски: Печатар
മലയാളം: പ്രിന്റർ
монгол: Хэвлүүр
Bahasa Melayu: Pencetak komputer
Nederlands: Printer
norsk: Skriver
occitan: Estampadoira
ਪੰਜਾਬੀ: ਪ੍ਰਿੰਟਰ
polski: Drukarka
português: Impressora
română: Imprimantă
русский: Принтер
srpskohrvatski / српскохрватски: Printer
Simple English: Computer printer
slovenščina: Tiskalnik
shqip: Printeri
српски / srpski: Штампач
svenska: Skrivare
тоҷикӣ: Принтер
українська: Принтер
vèneto: Stanpante
Tiếng Việt: Máy in
walon: Scrirece
吴语: 打印机
მარგალური: პრინტერი
ייִדיש: דרוקער
中文: 打印机
粵語: 列印機