Positron emisi tomografi (PET)

Mesin PET/CT-Sistem 16-slice CT
Kasil saka Mesin PET/CT-Sistem 16-slice CT

Positron emisi tomografi asring dicekak dadi (PET) iku tèknik pancitraan sajeroning èlmu kadhokteran nuklir kang bisa ngasilaké gambar telung dhimènsi saka prosès fungsional sajeroning awak manungsa. Sistem nggolèki cahya gamma kang dipancaraké kanthi ora langsung déning positron-emitting radionuklida (pelacak), kawanuhaké sajeroning awak déning molekul-molekul biologis kang urip. Gambar telung dhimènsi diangkah kanggo nggolèki pérangan sajeroning awak, banjur dibangun déning analisis komputer. Sajeroning scanner modern, kanggo pancitraan telung dhimènsi kanthi pitulung CT Scan X-ray dilakoni ing pasièn sajeroning pamriksan ing piranti utawa mesin kang padha.

  • pranala njaba

Pranala njaba


Other Languages
Bahasa Indonesia: Tomografi emisi positron
íslenska: PET-skanni
srpskohrvatski / српскохрватски: Pozitronska emisiona tomografija
српски / srpski: Pozitronska emisiona tomografija