Paus Pius I

Paus Santo Pius I
Pius I.jpg
Installed 140
Term ended 154
Sadurungé Hyginus
Diterusaké Anisetus
Personal details
Jeneng lair Pius
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 154
Other popes named Pius

Paus Pius I punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun ( 140- 155).

Panjenenganipun asma aslinipun Pius.

Para ahli sajarah, ngaitaken panjenenganipun kaliyan Paus Anisetus ing pamilihan riyaya Paskah kados dinten Minggu sepindhah sasampunipun wulan purnama Maret. Ing wekdal kapausanipun, panjenenganipun netang sanget aliran sesat Gnostik Marcion.

Panjenenganipun séda taun 154/ 155 minangka martir lan dipunsarèkaken ing sacelaking pasaréyanipun Santo Petrus.

Pista riyayanipun inggih punika tanggal 1 Juli.

Paus Pius I aku ya iku Biskop Roma, sesuai karo Pontificio Annuario, teko 142 utawo 146-157 utawo 161. [1] Liyo-liyo ngdudingake yèn kepausane nya iku mungkin 140-154.

Gesangipun

Pius diyakini wis lair ing Aquileia, ing Italia Lor, ing abad neng-1 akir. [2] Bopone disebut "Rufinus", sing uga dikatakake Aquileia nurut Pontificalis Liber.

Hal iki dinyatakake ning abad neng-2 Muratorian Canon, lan ning Katalog Liberia, yèn dhèwèké ya iku saudara teko Hermas, pentulis teks sing dikenal koyok Angon teko Hermas. Pentulis teks bar ngono ngidentifikasi dewene koyok mantan budak. Hal iki nimbulake spekulasi yèn keloro Hermas lan Pius ya iku Freedmen.

Other Languages
Afrikaans: Pous Pius I
Alemannisch: Pius I.
العربية: بيوس الأول
asturianu: Papa Píu I
беларуская: Пій I (Папа Рымскі)
беларуская (тарашкевіца)‎: Піюс I
български: Пий I
brezhoneg: Pi Iañ
català: Papa Pius I
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Gáu-huòng Pius 1-sié
Cebuano: Pío I
čeština: Pius I.
Deutsch: Pius I.
Ελληνικά: Πάπας Πίος Α΄
English: Pope Pius I
Esperanto: Pio la 1-a
español: Pío I
eesti: Pius I
euskara: Pio I.a
فارسی: پیوس
français: Pie Ier
Gaeilge: Pápa Pius I
galego: Pío I, papa
客家語/Hak-kâ-ngî: Kau-fòng Pius 1-sṳ
hrvatski: Pio I.
Bahasa Indonesia: Paus Pius I
Ilokano: Papa Pio I
italiano: Papa Pio I
ქართული: პიუს I
Kurdî: Papa Piyo I
Latina: Pius I
lietuvių: Pijus I
latviešu: Pijs I
македонски: Папа Пиј I
مازِرونی: پیوس
Nedersaksies: Paus Pius I
Nederlands: Paus Pius I
norsk: Pius I
polski: Pius I
português: Papa Pio I
română: Papa Pius I
русский: Пий I
sicilianu: Piu I
srpskohrvatski / српскохрватски: Pio I
Simple English: Pope Pius I
slovenčina: Pius I.
slovenščina: Papež Pij I.
shqip: Papa Piu I
српски / srpski: Папа Пије I
svenska: Pius I
Kiswahili: Papa Pius I
Tagalog: Papa Pio I
Türkçe: I. Pius
українська: Пій I
Tiếng Việt: Giáo hoàng Piô I
Winaray: Papa Pio I
Yorùbá: Pópù Pius 1k
中文: 庇护一世
Bân-lâm-gú: Kàu-hông Pius 1-sè