Paus Benediktus IV

Benediktus IV
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed900
Term ended903
SadurungéYohanes IX
DiterusakéLeo V
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangertos
Pati903
Other popes named Benediktus

Paus Benediktus IV (???-903) punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (900-903).

Benediktus IV punika putra saking Mammalus, pendunung asli Roma. Sejarawan abad kaping 10, Frodoard, ingkang maringi jejuluk Benediktus ingkang Agung, ngalembana wiyosanipun ingkang mulya lan kamirahanipun tumrap masarakat umum.

Benediktus IV ngiyataken pentahbisan ingkang dipunlampahi déning Paus Formosus, ingkang jenazahipun dipunkedhuk malih déning Paus Stefanus VI lan ngadili piyambakipun ing Konsli Cadaver taun 897. Ing taun 901, sasampunipun Kaisar-Kaisar Carolingian sampun boten wonten, Benediktus tumut dhumateng conto Paus Leo III lan paring makutha dhumateng Louis saking Provence dados Kaisar Romawi Suci. Ing mangsa kepausanipun, piyambakipun ugi ngekskomunikasi Baldwin II saking Flanders amargi mrajaya Fulk, Biskop Agung Rheims.

Réferénsi

  • Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi [1]
Other Languages
Alemannisch: Benedikt IV.
العربية: بندكت الرابع
български: Бенедикт IV
brezhoneg: Benead IV
català: Papa Benet IV
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Gáu-huòng Benedictus 4-sié
Cebuano: Benedicto IV
čeština: Benedikt IV.
Deutsch: Benedikt IV.
Esperanto: Benedikto la 4-a
español: Benedicto IV
français: Benoît IV
客家語/Hak-kâ-ngî: Kau-fòng Benedictus 4-sṳ
hrvatski: Benedikt IV.
Bahasa Indonesia: Paus Benediktus IV
ქართული: ბენედიქტე IV
македонски: Папа Бенедикт IV
مازِرونی: بندیکت چاروم
Nederlands: Paus Benedictus IV
occitan: Beneset IV
polski: Benedykt IV
português: Papa Bento IV
Runa Simi: Binidiktu IV
русский: Бенедикт IV
sicilianu: Binidittu IV
srpskohrvatski / српскохрватски: Benedikt IV
slovenčina: Benedikt IV.
slovenščina: Papež Benedikt IV.
српски / srpski: Папа Бенедикт IV
svenska: Benedictus IV
українська: Бенедикт IV
中文: 本笃四世
粵語: 本篤四世