Paus Benediktus II

Santo Benediktus II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 684
Term ended 685
Sadurungé Leo II
Diterusaké Yohanes V
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair boten dipunmangertos
Pati 685
Other popes named Benediktus

Paus Santo Benediktus II (???- 685) punika, ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun ( 684- 685). Piyambakipun nggantosaken Paus Leo II, nanging éwadéné kapilih ing taun 683 piyambakipun boten dipuntahbisaken ngantos taun 684, amargi ijin saking Kaisar Konstantin IV Pogonatus boten pikantuk dumugi pirang-pirang wulan sasampunipun pamilihan kasebat.

Piyambakipun pikantuk setunggaling dekrit saking sang Kaisar bilih penahbisan Paus boten merloaken konfirmasi malih saking Kekaisaran utawi Eksarka Italia.


Dipunrumiyini
déning:
Leo II
Paus
( daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Yohanes V



Other Languages
العربية: بندكت الثاني
беларуская (тарашкевіца)‎: Бэнэдыкт II (папа рымскі)
български: Бенедикт II
brezhoneg: Benead II
català: Benet II
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Gáu-huòng Benedictus 2-sié
Cebuano: Benedicto II
čeština: Benedikt II.
Deutsch: Benedikt II.
Esperanto: Benedikto la 2-a
español: Benedicto II
français: Benoît II
客家語/Hak-kâ-ngî: Kau-fòng Benedictus 2-sṳ
hrvatski: Benedikt II.
Bahasa Indonesia: Paus Benediktus II
ქართული: ბენედიქტე II
latviešu: Benedikts II
македонски: Папа Бенедикт II
مازِرونی: بندیکت دوم
Plattdüütsch: Benedikt II.
Nederlands: Paus Benedictus II
occitan: Beneset II
português: Papa Bento II
Runa Simi: Binidiktu II
русский: Бенедикт II
sicilianu: Binidittu II
srpskohrvatski / српскохрватски: Benedikt II
slovenčina: Benedikt II.
slovenščina: Papež Benedikt II.
српски / srpski: Папа Бенедикт II
svenska: Benedictus II
Türkçe: II. Benedictus
українська: Бенедикт II