Paus Adrianus III

Santo Adrianus III
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed17 Mèi 885
Term endedSeptember 885
SadurungéMarinus I
DiterusakéStefanus V
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangertos
PatiSeptember 885
Other popes named Adrianus

Paus Santo Adrianus III (???-September 885) punika ngasta kalungguhan Paus Gréja Katulik Roma antawis 17 Mèi 885 dumugi September 885. Piyambakipun miyos ing Roma lan séda ing San Cesario sul Panaro (Modena) nalika badhé ngawontenaken perjalanan nuju Worms, Jerman.

Mangsa kepausanipun ingkang cekak wonten ing tengahing mangsa ingkang kacau. Piyambakipun séda sasampunipun dipunsuwun déning Raja Frankis Charles III, kanggé mberesaken suksesi kamaharajan lan ngrembag munculipun kakiyatan Sarasini. Alasan pamujan tumrap Adrianus III boten cetha, nanging piyambakipun kacathet naté paring pitulungan dhumateng tiyang-tiyang Romawi nalika kaluwén. Piyambakipun dipunkanonisasi ing taun 1891 lan riyayanipun saben tanggal 8 Juli.


Dipunrumiyini
déning:
Marinus I
Paus
(daftar)
Dipunlajengaken
déning:
Stefanus V



Other Languages
Alemannisch: Hadrian III.
asturianu: Adrianu III
беларуская (тарашкевіца)‎: Адрыян III (папа рымскі)
български: Адриан III
brezhoneg: Adrian III
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Gáu-huòng Hadrianus 3-sié
Cebuano: Adriano III
čeština: Hadrián III.
Deutsch: Hadrian III.
Esperanto: Hadriano la 3-a
español: Adriano III
euskara: Adrian III.a
français: Adrien III
客家語/Hak-kâ-ngî: Kau-fòng Hadrianus 3-sṳ
hrvatski: Hadrijan III.
Bahasa Indonesia: Paus Adrianus III
ქართული: ადრიანე III
latviešu: Adriāns III
македонски: Папа Адријан III
مازِرونی: آدریان سوم
Plattdüütsch: Hadrian III.
Nederlands: Paus Adrianus III
occitan: Adrian III
polski: Hadrian III
português: Papa Adriano III
русский: Адриан III
sicilianu: Adrianu III
srpskohrvatski / српскохрватски: Hadrijan III
slovenčina: Hadrián III.
slovenščina: Papež Hadrijan III.
српски / srpski: Папа Хадријан III
svenska: Hadrianus III
Kiswahili: Papa Adrian III
українська: Адріан III