Ochazuke

Ochazuke

Ochazuke (茶漬け?) utawa chazuke ya iku jeneng masakan Jepang utawa cara mangan awujud sega lan lawuh saanane kang disoki banyu tèh ijo, dashi, utawa jarang. Yūzuke ya iku jeneng liya kanggo sega kang disoki jarang.

Lawuh ditata ing ndhuwur sega banjur disoki banyu tèh (tèh ijo utawa hōjicha), dashi utawa banyu panas. Lawuh kang dianggo tuladhané umeboshi, tsukemono, shiozake, nori, tsukudani, shiokara, wasabi, tarako (mentaiko).

Ochazuke minangka panganan kanggo ngganjel weteng ing sela-selane wektu mangan utawa nalika isih ngelih sadurungé turu. Ing omah makan tradhisional utawa papan adus banyu panas, tamu kerep ditawani ochazuke kanggo netralake rasa ing tutuk sawisé mangan panganan mewah kang énak-énak.

  • pranala njaba

Pranala njaba


Other Languages
dansk: Chazuke
Deutsch: Chazuke
English: Chazuke
español: Ochazuke
فارسی: اوچازوکه
suomi: Ochazuke
français: Ochazuke
Bahasa Indonesia: Ochazuke
italiano: Chazuke
日本語: 茶漬け
한국어: 차즈케
Bahasa Melayu: Ochazuke
português: Ochazuke
русский: Отядзукэ
svenska: Chazuke
Türkçe: Chazuke
中文: 茶泡飯