Nikolai II saking Rusia

Nikolai II

Nikolai II ugi dipuntepungi mawi asma Nikolas II (basa Rusia Никола́й Алекса́ндрович; Nikolai Aleksandrovich 6 Mèi/18 Mèi 186817 Juli 1918) punika Tsar pungkasan Kakaisaran Rusia. Pendhukung pulitik damai ing Éropah. Ing mangsa pamaréntahanipun kadadosan teror, lan kakacauan tansaya inggil. Panjenenganipun dipunpeksa supados nglampahaken konstitusi tumrap negrinipun, nanging mbatesi prabawa lan kakuwasan Majelis Perwakilan. Panjenenganipun dipunpeksa mandhap saking tahta ing warsa 1917 nalika Révolusi Bolshevik lan dipunkunjara lan sedanten kukawarganipun, salajengipun sadaya dipunèksekusi.


Didhisiki déning:
Aleksandr III

1 November 1894-15 Maret 1917
Diganti déning:
vakum
Jabatan sabanjuré diwengku déning
Pangeran Friedrich Karl saking Hessen minangka Raja Kapilih


Other Languages
asturianu: Nicolás II
azərbaycanca: II Nikolay
беларуская (тарашкевіца)‎: Мікалай II
български: Николай II (Русия)
brezhoneg: Nikolaz II Rusia
Чӑвашла: Николай II
eesti: Nikolai II
suomi: Nikolai II
français: Nicolas II
Հայերեն: Նիկոլայ II
Bahasa Indonesia: Nikolai II, Kaisar Rusia
íslenska: Nikulás 2.
日本語: ニコライ2世
қазақша: II Николай
Кыргызча: Николай II
lietuvių: Nikolajus II
македонски: Николај II (Русија)
монгол: II Николай
Bahasa Melayu: Nicholas II dari Rusia
norsk nynorsk: Nikolaj II av Russland
occitan: Nicolau II
پنجابی: نکولس II
русский: Николай II
srpskohrvatski / српскохрватски: Nikola II., ruski car
Simple English: Nicholas II of Russia
slovenščina: Nikolaj II. Ruski
shqip: Nikolla II
Türkçe: II. Nikolay
татарча/tatarça: Николай II
oʻzbekcha/ўзбекча: Nikolay II
Tiếng Việt: Nikolai II của Nga
Bân-lâm-gú: Nikolaj 2-sè