Mudug

Lokasi Mudug ing Somalia

Mudug ( Basa Somali: Mudug) iku sawijining laladan administratif ( gobolka) ing Somaliatengah. Laladan iki wewatesan karo Ethiopia, laladan Nugaal lan Galguduud, lan Samudra Hindia, kutha krajané ya iku Gaalkacyo (sing ndunungi 250,000).

Ing November 2006, Uni Pengadilan Islam dilapuraké nguwasani Bandiiradley, sawjining pemukiman strategis cedhak tapel wates karo Puntland. Nanging, juru wicara warlord lokal Abdi Hassan Awale Qeybdiid ngeklaim yèn pasukané mung nganakaké pemunduran taktis saka laladan mau. Mohamed Mohamud Jama, sawijining juru wicara "Pengadilan Islam" ing Mudug, mbiwara tujuané ya iku arep maju, tumuju menyang Gaalkacyo, pérangan kang didhaku déning Puntland. Nganti saiki, pengadilan Islam mau ngéndhani nyerang Puntland. [1]

Distrik

Laladan Mudug dumadi saka enem distrik:

  • Af-Barwaaqo
  • Gaalkacyo
  • Galdogob
  • Hobyo
  • Harardheere
  • Jariiban
Other Languages
العربية: مدج
Boarisch: Mudug
български: Мудуг
català: Mudug
Cebuano: Gobolka Mudug
dansk: Mudug
Deutsch: Mudug
English: Mudug
Esperanto: Mudug
español: Mudug
euskara: Mudug
suomi: Mudug
français: Mudug
italiano: Mudugh
日本語: ムドゥグ州
한국어: 무두그 주
Nederlands: Mudug
norsk: Mudug
português: Mudug
русский: Мудуг
Soomaaliga: Mudug
Türkçe: Mudug
українська: Мудуг
اردو: مدق
中文: 穆杜格州