Motif (sastra)

Motif iku sajeroning ngèlmu kasusastran salah siji saka antara gagasan sing dominan sajeroning karya sastra. Gagasan iki bisa awujud peran paraga, citra sing dibolan-balèni utawa pola olèhé tetembungan dienggo.[1] Mawa dibolan-balèni, sawijining motif bisa ngréwangi mbangun téma utawa swasana jiwa utawa kahanan kalbu.[2][3]

Suling ing sandhiwara Arthur Miller Death of a Salesman iku motif swara sing bola-bali ana lan nglambangaké kahanan padésan lan éndhah banget. Conto liyané saka kasusastran Amérika modèrn iku cahya lampu ijo sing bisa tinemu ing novèl The Great Gatsby anggitané F. Scott Fitzgerald.

  • cathetan sikil

Cathetan sikil

  1. ^ http://badanbasa.kemdikbud.go.id/kbbi/index.php Kamus Besar Basa Indonesia sajeroning jaringan. s.v. 'motif'. Diaksès tanggal 26-10-2015
  2. ^ James H. Grayson. Myths and Legends from Korea: An Annotated Compendium of Ancient and Modern Materials (p. 9). New York and Abingdon: Routledge Curzon, 2000. ISBN 0-7007-1241-0.
  3. ^ Alain Silver and James Ursini, (2004) Some Visual Motifs of Film Noir, ISBN 0-87910-197-0
Other Languages
العربية: دالة (أدب)
فارسی: بن‌مایه
galego: Motivo
ქართული: მოტივი
қазақша: Әдеби мотив
norsk nynorsk: Motiv i litteratur
Tiếng Việt: Mô típ