Microsoft Windows

Microsoft Windows
Windows logo
Windows 7.png
Tampilan Layar Windows 7 Ultimate
Parusahan / developer Microsoft Corporation
Kulawarga OS MS-DOS/ 9x-based, Windows CE, Windows NT
Modhèl sumber Sumber katutup / Shared source
License MS- EULA
Situs wèb www.microsoft.com/windows

Microsoft Windows utawa kondhang kanthi sebutan Windows iku kulawarga sistem operasi. sing dikembangaké déning Microsoft, migunakaké antarmuka panganggo grafis.

Sistem operasi Windows wis tuwuh wiwit saka MS-DOS, sawijining sistem operasi sing mawa basis modus tèks lan command-line. Windows vèrsi pisanan, Windows Graphic Environment 1.0 sepisanan dikenalaké ing tanggal 10 November 1983, ananging nenbé metu ing pasar sasi November taun 1985, kanggo ngebaki kabutuhan komputer kanthi tampilan mawa gambar. Windows 1.0 minangka perangkat alus 16-bit tambahan (dudu minangka sistem operasi) sing lumaku ing MS-DOS (lan sawetara varian saka MS-DOS), saéngga ora bakal bisa mlaku tanpa anané sistem operasi DOS. Vèrsi 2.x, vèrsi 3.x uga padha. Sawetara vèrsi pungkasan saka Windows (diwiwiti saka vèrsi 4.0 lan Windows NT 3.1) minangka sistem operasi manhdiri sing ora gumantung manèh marang sistem operasi MS-DOS. Microsoft Windows banjur bisa ngembang lan bisa nguasani panggunaan sistem operasi nganti ngancik 90%.

Vèrsi-vèrsi Windows

Wis dirilis

Bakal dirilis

  • Mawa basis kernel Windows NT
Other Languages
অসমীয়া: ৱিণ্ড'জ
azərbaycanca: Microsoft Windows
žemaitėška: Microsoft Windows
беларуская: Windows
беларуская (тарашкевіца)‎: Microsoft Windows
български: Microsoft Windows
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Microsoft Windows
corsu: Windows
Ελληνικά: Microsoft Windows
føroyskt: Windows
ગુજરાતી: વિન્ડોઝ
עברית: Microsoft Windows
hornjoserbsce: Windows
magyar: Windows
interlingua: Microsoft Windows
Bahasa Indonesia: Microsoft Windows
la .lojban.: la canko
ქართული: Microsoft Windows
Qaraqalpaqsha: Microsoft Windows
қазақша: Microsoft Windows
Ripoarisch: Microsoft Windows
Кыргызча: Microsoft Windows
Lëtzebuergesch: Microsoft Windows
Limburgs: Windows
lumbaart: Windows
македонски: Microsoft Windows
монгол: Microsoft Windows
Bahasa Melayu: Microsoft Windows
Dorerin Naoero: Microsoft Windows
Plattdüütsch: Microsoft Windows
Nederlands: Microsoft Windows
norsk nynorsk: Microsoft Windows
occitan: Windows
português: Microsoft Windows
Runa Simi: Windows
русский: Windows
русиньскый: Microsoft Windows
саха тыла: Microsoft Windows
srpskohrvatski / српскохрватски: Microsoft Windows
Simple English: Microsoft Windows
slovenčina: Microsoft Windows
slovenščina: Microsoft Windows
Soomaaliga: Microsoft Windows
తెలుగు: విండోస్
тоҷикӣ: Microsoft Windows
татарча/tatarça: Microsoft Windows
українська: Microsoft Windows
oʻzbekcha/ўзбекча: Microsoft Windows
vepsän kel’: Microsoft Windows
Tiếng Việt: Microsoft Windows
West-Vlams: Windows
吴语: 微软视窗
მარგალური: Microsoft Windows
ייִדיש: Windows
Bân-lâm-gú: Microsoft Windows