Mein Kampf

Mein Kampf
Ac.meinkampf.jpg
Samak Mein Kampf - Jilid 1 (Édisi kapisan)
PanganggitAdolf Hitler
NagaraJerman
BasaJerman
GènreOtobiografi, Pulitik
PangecapanSecker & Warburg
Tanggal babar
18 Juli 1925
Jinis saranaCithak (jilidan lan paperback)
Kaca720 kaca

Mein Kampf iku buku kang ditulis déning Adolf Hitler lan kancané Rudolf Hess. Sanadyan Rudolf Hess ngréwangi Hitler nulis buku iki, nanging dhèwèké ora ingaran minangka juru nulis. Buku iki kasusun saka rong pérangan. Bagiyan kapisan ditulis déning Hitler nalika dikunjara ing Landsberg am Lech sawisé Bierkeller Putsch utawa kudétané kang gagal, ing taun 1926. Bagiyan kapindho ditulis sawisé dhèwèké metu saka kunjara. Saka taun 1926 nganti 1930, jilid loro iki didol pisah, mawa rega Reichsmark 12,- siji. Ing taun 1930 loro-loro dibundhel dadi sajilid waé.

Sajeroning buku iki, Hitler nulis gagasané bab nagara Jerman Raya. Dhèwèké uga nulis rencana-rencana mangsa ngarep bab wong Yahudi. Nalika Hitler munggah singgasana ing taun 1933, sawetara rencana mau langsung diwujudaké. Kasilé antarané ya iku Holocaust.

Wusanané antara taun 1925 lan 1934 bisa payu 240.000 èksemplar. Bubar Perang Donya II, ana 10 yuta èksemplar kang wis didol lan didum (mantèn anyar lan prajurit olèh gratis).

Sawisé Perang Donya II, buku iki ora kena dicithak ulang lan didol manèh ing Jerman lan Austria. Sanadyan mangkono, yèn ndarbèni buku iki ora dianggep ilegal. Tuku buku iki utawa ngedol ing pasar loak uga ora ilegal. Ing Indonésia buku iki ya diterbitaké mawi pertalan ing basa Indonésia.

  • ringkesan

Ringkesan

Gambar:Mein Kampf Indonésia.jpg
Mein Kampf ing sawijining toko buku ing Indonésia
  • Rencana pasekuton Jerman lan Austria dadi nagara siji.
  • Anti-sémitisme diwedhar déning Hitler.
  • Marxisme ditulis ala banget amarga jaréné dicipta déning wong Yahudi.
  • Paham nasional-sosialisme diwedhar.
  • Sawijining perang iku kudu dhedhasar " Ras" lan dudu golongan sosial.
  • Uni Sovyèt kudu dibubaraké lan sabagiyan tanahé diwènèhaké marang wong Jerman kanggo urip ( Lebensraum)
  • Perang ing front loro iku ora apik kanggo bangsa Jerman, mula Jerman kudu pasekuton karo Karajan Manunggal lan nyerang Uni Sovyèt.
  • Dhémokrasi lan parlemèn iku ala kanggo nagara.
Other Languages
Afrikaans: Mein Kampf
العربية: كفاحي (كتاب)
مصرى: كفاحى
azərbaycanca: Mein Kampf
Bikol Central: Mein Kampf
беларуская: Мая барацьба
български: Моята борба
bosanski: Mein Kampf
català: Mein Kampf
Cebuano: Mein Kampf
čeština: Mein Kampf
Cymraeg: Mein Kampf
dansk: Mein Kampf
Deutsch: Mein Kampf
Ελληνικά: Ο Αγών μου
English: Mein Kampf
Esperanto: Mein Kampf
español: Mi lucha
eesti: Mein Kampf
euskara: Mein Kampf
فارسی: نبرد من
suomi: Taisteluni
français: Mein Kampf
Gaeilge: Mein Kampf
galego: Mein Kampf
हिन्दी: मीन कैम्फ
hrvatski: Mein Kampf
magyar: Mein Kampf
հայերեն: Իմ պայքարը
Bahasa Indonesia: Mein Kampf
íslenska: Mein Kampf
italiano: Mein Kampf
日本語: 我が闘争
ქართული: ჩემი ბრძოლა
한국어: 나의 투쟁
Latina: Mein Kampf
Lingua Franca Nova: Mein Kampf
lietuvių: Mano kova
latviešu: Mana cīņa
македонски: Мојата борба
Bahasa Melayu: Mein Kampf
Mirandés: Mein Kampf
Nederlands: Mein Kampf
norsk: Mein Kampf
occitan: Mein Kampf
polski: Mein Kampf
português: Mein Kampf
română: Mein Kampf
armãneashti: Mein Kampf
русский: Моя борьба
Scots: Mein Kampf
srpskohrvatski / српскохрватски: Mein Kampf
Simple English: Mein Kampf
slovenčina: Mein Kampf
slovenščina: Moj boj
shqip: Mein Kampf
српски / srpski: Мајн кампф
svenska: Mein Kampf
Kiswahili: Mein Kampf
Tagalog: Mein Kampf
Türkçe: Kavgam
українська: Моя боротьба
Tiếng Việt: Mein Kampf
ייִדיש: מיין קאמף
Zeêuws: Mein Kampf
中文: 我的奋斗
Bân-lâm-gú: Mein Kampf