Mehmet Ali Ağca

Mehmet Ali Ağca
Lair (1958-01-09) Januari 9, 1958 (umur 59)
Turki
Kondhang ing Badhe merjaya pati Paus

Mehmet Ali Ağca (miyos ing İsmailli, Provinsi Malatya, 9 Januari 1958) inggih punika tiyang militan saking Turki ingkang némbak Paus Yohanes Paulus II ing Lapangan Santo Petrus nalika tanggal 13 Mèi 1981 ing satunggalipun usaha badhé merjaya pati Sang Paus punika. Mehmet sampun némbak wetengipun Paus. [1]

Paus dipuntembak nalika nitih mobil.

Mehmet dipunukum ing pakunjaran Italia sadangunipun saumur urip. [1] Ananging nembé kalih dasa taun dipunukum, déning pengadilan Italia Mehmet dipunbebasaken amargi sampun diparingi grasi déning prèsidhén Italia Carlo Azeglio Ciampi. [1] Mehmet lajeng dipunèkstradhisi dhateng Turki ing taun 2000. [1] Sasampunipun dugi ing Turki, Mehmet dipunukum malih déning pengadilan Turki amargi Mehmet sampun merjaya pati wartawan Turki, Abdi Ipekci [2] ing taun 1979. [1] Pangacara Mehmet, Mustafa demirbag ngendikan bilih Mehmet badhé dipunbebasaken kanthi syarat amargi sampun gadhah syarat saged dipunbébasaken. [1] Kantor Berita Turki, Anatolia maringi pawartos, bilih Mehmet badhé bébas amargi ndhérék tugas Militér. [1]

Ing satunggalipun wekdal, Sri Paus manggihi langsung Mehmet ing pakunjaran Roma. [1] Wonten ing acara kasebat, Sri Paus lenggah adhep-adhepan langsung kaliyan Mehmet ingkang sampun nembak piyambakipun. [1] Sri Paus sampun maringi pangapura dhateng Mehmet. [1]

Cathetan suku

  1. ^ a b c d e f g h i j Penembak Sri Paus Segera Bebas dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ Pope gunman returns to jail dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
Other Languages
العربية: محمد علي أغا
azərbaycanca: Mehmet Əli Ağca
български: Мехмет Али Агджа
čeština: Mehmet Ali Ağca
Esperanto: Mehmet Ali Ağca
français: Mehmet Ali Ağca
Bahasa Indonesia: Mehmet Ali Agca
íslenska: Mehmet Ali Ağca
lietuvių: Mehmet Ali Ağca
македонски: Мехмет Али Агџа
مازِرونی: محمدعلی آغجای
Nederlands: Mehmet Ali Ağca
português: Mehmet Ali Ağca
srpskohrvatski / српскохрватски: Mehmet Ali Ağca
Simple English: Mehmet Ali Ağca
slovenčina: Mehmet Ali Ağca
slovenščina: Mehmet Ali Ağca
српски / srpski: Мехмет Али Агџа
українська: Мехмет Алі Агджа
Tiếng Việt: Mehmet Ali Ağca