Métodhe èlmiah

Métodhe èlmiah utawa prosès èlmiah iku sawijining prosès kaèlmuan kanggo ngetukaké kawruh kanthi sistematis dhedhasar bukti fisis. èlmuwan ngayahi pangamatan sarta mbentuk hipotèsis sajeroning upaya njelasaké fénoména alam. Predhiksi kang digawé didhasaraké marang hipotèsis mau diuji kanthi ngayahi eksperimen. Yèn sawiji hipotèsis lolos uji makaping-kaping, hipotèsis mau bisa dadi sawijining téyori èlmiah.

Unsur metode èilmiah

Unsur utama métodhe èlmiah ya iku pengulangan patang langkah ing ngisor iki:

  1. Karakterisasi ( pangamatan lan pangukuran)
  2. Hipotesis (wedharan teoretis kang arupa dugaan marang asil pangamatan lan pangukuran)
  3. Predhiksi ( dédhuksi logis saka hipotèsis)
  4. èksperimèn (pangujian kabèh bab ing ndhuwur)
Other Languages
العربية: منهج علمي
беларуская: Навуковы метад
беларуская (тарашкевіца)‎: Навуковы мэтад
български: Научен метод
bosanski: Naučna metoda
čeština: Vědecká metoda
Esperanto: Scienca metodo
فارسی: روش علمی
հայերեն: Մեթոդ
interlingua: Methodo scientific
Bahasa Indonesia: Metode ilmiah
Interlingue: Method scientific
日本語: 科学的方法
қазақша: Ғылыми әдіс
한국어: 과학적 방법
македонски: Научен метод
Bahasa Melayu: Kaedah saintifik
नेपाल भाषा: वैज्ञानिक तवः
norsk nynorsk: Vitskapleg metode
Norfuk / Pitkern: Saientifik methud
srpskohrvatski / српскохрватски: Naučna metoda
Simple English: Scientific method
slovenčina: Vedecká metóda
slovenščina: Znanstvena metoda
српски / srpski: Naučna metoda
українська: Науковий метод
中文: 科学方法
粵語: 科學方法