Lusaka

Lusaka
Kota
Downtown Lusaka
Downtown Lusaka
Nagara Zambia
ProvinsiLusaka
Madeg1905
Status kutha25 Agustus 1960
Pamaréntahan
 • Mayor of LusakaRobert Chikwelete
Laladan
 • Gunggung (30 sq mi)
Élevasi1.279 m (4,196 ft)
Cacah warga (2007)
 • Gunggung3.100.000
 • Pepadhet44.285,7/km2 (1,146,990/sq mi)
Zona wektuSAST (UTC+2)
Kodhe laladan(1)
Situs wèbhttp://www.lcc.gov.zm

Lusaka iku kutha krajan sisan kutha gedhé dhéwé ing nagara 15°25' LS 28°17' BT. Sing ndunungi ana 1.640.000 jiwa (2000).

Lusaka diadegaké taun 1905 déning para migran saka Éropah. Kutha iki wiwitané wujud padésan kang dijenengaké miturut jeneng kepala désa Lusaaka. Ing taun 1935, Lusaka nggantèkaké Livingstone minangka kutha krajan Rhodesia Lor, siji koloni Britania Raya. Wiwit Zambia mardika ing taun 1964, Lusaka duwé satus dadi kutha krajan Zambia.

  • pranala njaba

Pranala njaba


Other Languages
Afrikaans: Lusaka
አማርኛ: ሉሳካ
aragonés: Lusaka
العربية: لوساكا
asturianu: Lusaka
azərbaycanca: Lusaka
беларуская: Лусака
беларуская (тарашкевіца)‎: Лусака
български: Лусака
বাংলা: লুসাকা
བོད་ཡིག: ལུ་ས་ཀ།
brezhoneg: Lusaka
bosanski: Lusaka
català: Lusaka
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Lusaka
нохчийн: Лусака
کوردی: لووساکا
čeština: Lusaka
Cymraeg: Lusaka
dansk: Lusaka
Deutsch: Lusaka
Ελληνικά: Λουσάκα
English: Lusaka
Esperanto: Lusako
español: Lusaka
eesti: Lusaka
euskara: Lusaka
فارسی: لوساکا
suomi: Lusaka
français: Lusaka
arpetan: Lusaka
Nordfriisk: Lusaka
Frysk: Lûsaka
Gaeilge: Lusaka
Gàidhlig: Lusaka
galego: Lusaca
Gaelg: Lusaka
Hausa: Lusaka
客家語/Hak-kâ-ngî: Lusaka
עברית: לוסקה
हिन्दी: लुसाका
Fiji Hindi: Lusaka
hrvatski: Lusaka
hornjoserbsce: Lusaka
Kreyòl ayisyen: Louzaka
magyar: Lusaka
հայերեն: Լուսակա
Bahasa Indonesia: Lusaka
Interlingue: Lusaka
Ido: Lusaka
íslenska: Lúsaka
italiano: Lusaka
日本語: ルサカ
ქართული: ლუსაკა
Taqbaylit: Lusaka
Kabɩyɛ: Lusakaaa
Kongo: Lusaka
한국어: 루사카
Кыргызча: Лусака
Latina: Lusaka
Lëtzebuergesch: Lusaka
lumbaart: Lusaka
lietuvių: Lusaka
latviešu: Lusaka
Malagasy: Lusaka
македонски: Лусака
മലയാളം: ലുസാക്ക
монгол: Лусака
मराठी: लुसाका
кырык мары: Лусака
Bahasa Melayu: Lusaka
Nāhuatl: Lusaka
Nederlands: Lusaka (stad)
norsk nynorsk: Lusaka
norsk: Lusaka
Chi-Chewa: Lusaka
occitan: Lusaka
ଓଡ଼ିଆ: ଲୁସାକ
Ирон: Лусакæ
ਪੰਜਾਬੀ: ਲੁਸਾਕਾ
Papiamentu: Lusaka
polski: Lusaka
Piemontèis: Lusaka
پنجابی: لوساکا
português: Lusaca
Runa Simi: Lusaka
română: Lusaka
русский: Лусака
Kinyarwanda: Lusaka
Scots: Lusaka
srpskohrvatski / српскохрватски: Lusaka
Simple English: Lusaka
slovenčina: Lusaka
slovenščina: Lusaka
chiShona: Lusaka
Soomaaliga: Lusaka
shqip: Lusaka
српски / srpski: Лусака
svenska: Lusaka
Kiswahili: Lusaka
ślůnski: Lusaka
தமிழ்: லுசாக்கா
тоҷикӣ: Лусака
Tagalog: Lusaka
Türkçe: Lusaka
chiTumbuka: Lusaka
удмурт: Лусака
ئۇيغۇرچە / Uyghurche: لۇساكا
українська: Лусака
اردو: لوساکا
oʻzbekcha/ўзбекча: Lusaka
vèneto: Lusaka
vepsän kel’: Lusak
Tiếng Việt: Lusaka
Winaray: Lusaka
Wolof: Lusaka
吴语: 盧薩卡
მარგალური: ლუსაკა
ייִדיש: לוסאקא
Yorùbá: Lusaka
中文: 路沙卡
Bân-lâm-gú: Lusaka
粵語: 盧薩卡