Layang Paulus Roma

Layang Paulus Roma, iku pakumpulané layang rasul Paulus marang para jumuwah ing kutha Roma. Kitab iki péranganing Prajanjian Anyar lan kitab nomer ping enem serta layangé sing dawa dhéwé. Tulisan iki dipracayani minangka tulisan asli Paulus. [1] [2] Sajroning layang iki ana kesan menawa tugas Paulus ing kawasan wétan Kakaisaran Romawi kanggo golèk dana kanggo para jumuwah ing Yérusalèm wus rampung. [3] Katoné layang iki sing pungkasan ditulis Paulus ing tlatah Yunani. [2] Ana sing nganggep menawa layang iki ringkesan pepak saka sakabèhé téologi Paulus. [4] Perkara iki déné kahanan jiwa Paulus sing luwih réflèktif nalika nulis layang iki tinimbang nalika nulis Galatia utawa layang Korintus. [4] Layang Paulus marang para jumuwah ing Roma iki katulis kanggo nyiyapaké wong-wong iku sing arep ditekani Paulus, saliyané iku Paulus uga arep ngalusaké sawetara aspèk pamikirané sing tibakné surasané dimangertèni luput, dadi perkara iki prioritasé rikala iku. [4]

Ayat-ayat misuwur

  • Roma 3:23-24: Kabèh wis padha gawé dosa lan adoh karo Gusti Allah, sing dadi etuking keslametané. Manungsa enggoné karukunaké karo Gusti Allah kuwi awewaton sih-rahmat, sing diparingaké marang manungsa, lumantar panebusé Gusti Yésus Kristus.
  • Roma 6:23: Sebab opahé dosa kuwi pati, nanging sih-kanugrahané Gusti Allah ngolèhaké urip langgeng, lantaran Kristus Yésus, Gusti kita.
  • Roma 8:28: Kita padha ngerti, yèn ing sadhéngah prekara, Gusti Allah makarya murih beciké wong sing padha tresna marang Panjenengané.
Other Languages
беларуская (тарашкевіца)‎: Пасланьне да рымлянаў
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Lò̤-mā Cṳ̆
čeština: List Římanům
गोंयची कोंकणी / Gõychi Konknni: रंकारांक पावलुचें पत्र
客家語/Hak-kâ-ngî: Lò-mâ-sû
interlingua: Epistola al Romanos
한국어: 로마서
lumbaart: Letera ai Ruman
Plattdüütsch: Römerbreef
Chi-Chewa: Aroma
srpskohrvatski / српскохрватски: Poslanica Rimljanima
Simple English: Epistle to the Romans
slovenčina: List Rimanom
svenska: Romarbrevet
vepsän kel’: Kirjaine rimalaižile
中文: 羅馬書
Bân-lâm-gú: Lô-má-su
粵語: 羅馬書