Kobe Bryant
English: Kobe Bryant

Kobe Bryant
PosisiShooting guard
JulukanBlack Mamba
KB24
LigaNBA
Dhuwur6 ft 6 in (1.98 m)
Bobot205 lb (93 kg)
KlubLos Angeles Lakers
Negara Amérika Sarékat
Lair (1978-08-23) Agustus 23, 1978 (umur 41)
Philadelphia, Pennsylvania
SMALower Merion HS
(Lower Merion, Pennsylvania)
Draftkaping 13 (kanthi keseluruhan), 1996
Charlotte Hornets
Karier pro1996 – saiki
Penghargaan10 kali NBA All-Star
9 kali All-NBA Selection
kaping 7 All-Defensive Selection
kaping 3 NBA All-Star MVP
1997 Juwara Kontes Slam Dunk NBA
1996 Naismith Prep Player of the Year
1996-1997 All Rookie Second Team
2007-2008 NBA MVP
kaping pindho MVP Final NBA


Kobe Bean Bryant (lair ing Philadelphia, Pennsylvania, Amérikah Sarékat, 23 Agustus 1978; umur 41 taun) ya iku juru main NBA lan main ana ing klub Los Angeles Lakers.[1]Kobé nganggo kostum kang nomeré 24 (wiwit taun 2006-07) lan main ana ing posisi Shooting guard.[1] Kobe miwiti debuté ana ing NBA nalika mangsa kompetisi taun 1996-1997 lan wis tau juara bareng Los Angeles Lakers kaping 3 nalika main bareng juru main bintang liyané Shaquille O'Neal kang saikiné main ana ing Cleveland Cavaliers.[1]

Karier

Tanggal 7 Januari 2003 nalika main lawan Seattle SuperSonics Kobé Bryant bisa nyétak kaping 12 NBA-titik témbakan telu. [2] Salah siji kang dadi prestasiné ya iku nalika bisa mencetak 81 angka nalika main lawan Toronto Raptors tanggal 22 Januari 2006, kang dadi jumlah angka kaping loro paling akèh ana ing sajarah NBA kang digawè ana ing sakgamè.[2] Ing mangsa iki Kobè uga bisa gawè 50 poin luwih ana ing 4 mainan kanthi turut-turut.[2] Kobè duwè rèkor sakdawenè karierè ya iku bisa gawè poin punjul 50 kaping 21.[2] Rèkor kang wis digawè mau durung cukup, amarga juru main legènda Wilt Chamberlain lan Michaèl Jordan luwih akèh manèh anggonè gawè poin punjul 50, Chamberlain kaping 108 lan Jordan kaping 31.[2] Ana ing sajarah NBA, kobè gawè 81 poin ana ing 1 gamè iku dadi rèkor angka paling akèh kaping 2 kang digawè sakwisè Wilt Chamberlain kang bisa gawé 100 poin ana ing 1 gamè.[3][4] Bryant uga gawé rékor liya babagan gawé angka.[4] Tanggal 2 Fèbruari 2009 nalika Lakers main lawan New York Knicks, kobé gawé 61 angka kanthi prosentase tembakan suksés 61% lan Lakers menang 126–117.[4] 61 angka ang digawé Bryant bisa ngalahaké rekor angka paling akèh kang digawé déning juru main ing Madison Square Garden, rékor kang sadurungé digawé déning Bernard King.[5] Bryant uga nyekel rékor dadi juru main paling enom ana ing sajarah NBA kang bisa gawé angka kaping 24.000 ana ing umura 31 taun 75 dina, ngliwati rekor Wilt Chamberlain kang meraih rekor mau ana ing umur 31 taun 113 dina.[5] kobé dadi juru main kaping 17 kang bisa gawé angka saknduwuré 24.000.[6] Tanggal 1 Fèbruari 2010, Kobé Bryant gawé 44 angka lan dadi top skorer sepanjang masa Los Angeles Lakers ngliwati Jerry West nalika Lakers main ana ing FedEx Forum lawan Memphis Grizzlies.[7]

Other Languages
aragonés: Kobe Bryant
العربية: كوبي براينت
asturianu: Kobe Bryant
azərbaycanca: Kobi Brayant
беларуская: Кобі Браянт
беларуская (тарашкевіца)‎: Кобі Браянт
български: Коби Брайънт
bosanski: Kobe Bryant
català: Kobe Bryant
Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄: Kobe Bryant
čeština: Kobe Bryant
Deutsch: Kobe Bryant
Ελληνικά: Κόμπι Μπράιαντ
English: Kobe Bryant
español: Kobe Bryant
euskara: Kobe Bryant
français: Kobe Bryant
galego: Kobe Bryant
客家語/Hak-kâ-ngî: Kobe Bryant
hrvatski: Kobe Bryant
Kreyòl ayisyen: Kobe Bryant
magyar: Kobe Bryant
հայերեն: Կոբի Բրայանտ
Bahasa Indonesia: Kobe Bryant
íslenska: Kobe Bryant
italiano: Kobe Bryant
lietuvių: Kobe Bryant
latviešu: Kobe Braiants
Malagasy: Kobe Bryant
македонски: Коби Брајант
Nederlands: Kobe Bryant
norsk nynorsk: Kobe Bryant
polski: Kobe Bryant
português: Kobe Bryant
Runa Simi: Kobe Bryant
română: Kobe Bryant
русский: Брайант, Коби
srpskohrvatski / српскохрватски: Kobe Bryant
Simple English: Kobe Bryant
slovenčina: Kobe Bryant
slovenščina: Kobe Bryant
Soomaaliga: Kobe Bryant
српски / srpski: Коби Брајант
svenska: Kobe Bryant
Kiswahili: Kobe Bryant
Tagalog: Kobe Bryant
Türkçe: Kobe Bryant
українська: Кобі Браянт
vèneto: Kobe Bryant
Tiếng Việt: Kobe Bryant
Volapük: Kobe Bryant
Winaray: Kobe Bryant
მარგალური: კობი ბრაიანტი
Yorùbá: Kobe Bryant
Bân-lâm-gú: Kobe Bryant
粵語: 高比拜仁