Kemangi

Kemangi
Kemangi.jpg
Pérangan kemangi sing bisa dipangan
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan:Plantae
Dhivisi:Magnoliophyta
Klas:Magnoliopsida
Ordho:Lamiales
Famili:Lamiaceae
Génus:Ocimum
Spésies:O. ×citriodorum
Jeneng binomial
Ocimum ×citriodorum
Vis.

Kemangi ing basa basa Madurané kondhang karo jeneng kemangék.[1]. Kemangi iku rasané rada legi, adhem, wangi, lan nyegeraké.[1]terna cilik sing godhongé biyasa dipangan minangka lalap. Aroma godhongé kas, kuwat nanging lembut mawa sentuhan aroma limau.[1] Godhong kemangi wujud sawijining bumbu kanggo pèpès.[1] Minangka lalapan, godhong kemangi racaké dipangan karo godhong kubis, irisan timun, lan sambel kanggo ngancani pithik utawa iwak gorèng.[1] Ing Thailand kemangi dikenal minangka manglak lan uga asring ditemoni ing menu masakan kana [1]. Kemangi iku hibrida antarspésies antarané loro spésies selasih, Ocimum basilicum lan O. americanum [1]. Kemangi dikenal uga minangka O. basilicum var [1]. anisatum Benth [1]. Aroma khasé asalé saka kandhutan sitral sing dhuwur ing godhong lan kembangé [1].

Other Languages
English: Lemon basil
Bahasa Indonesia: Kemangi
Nederlands: Citroenbasilicum
polski: Kemangi
Basa Sunda: Surawung