Jiraiya (Naruto)

Jiraiya.jpg
Jiraiya
Karakter Naruto
Panampilan kapisan

Naruto manga chapter 90
Naruto anime episode 52
Panggawé

Masashi Kishimoto
Pangisi swara

Japanese
Hōchū Ōtsuka
Tōru Nara (as a child)
English
David Lodge
Brad MacDonald (as a child)
Richard Cansino (Naruto: Ultimate Ninja)

Jiraiya inggih punika salah satunggaling karakter fiksi saking anime lan manga Naruto. Nama kanjinipun (自来也) gadhah teges "rawuh amargi kekarepanipun piyambak", ingkang kathah sanget dipungambarakên kaliyan solah bawanipun; rawuh lan ugi kesah saking dhusun Konoha kapan kemawon piyambakipun kersa.[1]

Nama Jiraiya, Tsunade lan Orochimaru asalipun saking cariyos kuna Jiraiya Goketsu Monogatari (児雷也豪傑物語, "Legenda Jiraiya ingkang kendel") saking literatur Jepang. Jiraiya wonten cariyos punika gadhah kawegigan kanggé ngundang kodok ageng (kodok punika kadang kala dipunsebat ingkang minangka "Jiraiya") lan salah satunggal kodok ajaib. Wonten cariyos punika, Jiraiya lan Tsunade inggih punika satunggal pasang suami istri. Wonten cariyos punika ugi, namanipun dipunserat minangka "児雷也" ingkang tegesipun "Petir Muda" ingkang asalipun saking nama Garaiya (我来也, kula samun rawuh) saking Kaishi (諧史), cariyos kuna ingkang asalipun saking Tiongkok.[1]

Other Languages
العربية: جيرايا
català: Jiraya
dansk: Jiraiya
español: Jiraiya
فارسی: جیرایا
suomi: Jiraiya
français: Jiraya
galego: Jiraiya
Bahasa Indonesia: Jiraiya (Naruto)
italiano: Jiraiya
Bahasa Melayu: Jiraiya (Naruto)
Nederlands: Jiraiya (Naruto)
norsk: Jiraiya
português: Jiraiya (Naruto)
shqip: Jiraiya
svenska: Jiraiya
українська: Джірайя (Наруто)
Tiếng Việt: Jiraiya (Naruto)
中文: 自来也