Jènggèr

Jengger wilah, salah siji wujud jengger pitik

Jengger ya iku daging kang thukul ing saknduwure ndhas manuk saka golongan pitik lan seduluré saka galliformes, mligi kalkun lan pitik jawa. Jengger mligi luwih katon ing kéwan lanang, warna racaké abang sanajan uga ana kang warna klawu enom nganti biru tuwa. Jengger kalkun bisa warna abang nganti biru.

  • ing padongengan

Ing padongengan

Ing padongengan, ana kéwan rekan kang karan ula jengger, kang kira-kira tegesé padha karo naga, sanajan ukurane luwih cilik.

Other Languages
български: Гребен (птица)
Bahasa Banjar: Sompol
català: Cresta
ᏣᎳᎩ: ᎤᏍᎨᏥᎸ
Deutsch: Kamm (Huhn)
Ελληνικά: Λειρί
Esperanto: Kresto
Bahasa Indonesia: Jengger
Nederlands: Kam (anatomie)
português: Crista
svenska: Kam (anatomi)
Türkçe: İbik
Tiếng Việt: Mồng