Golden gate

Golden Gate

Golden Gate ya iku selat kang nyambungaké Teluk San Fransisco karo Samudra Pasifik. [1] Wiwit taun 1930 Kreteg Golden Gate wis dibangun ing selat iki. [1] Ombak kang gedhé lan arus saka kali Sacramento lan kali San Joaquin wis nggawé saluran kang jeroné atusan mèter ing selat iki. [1]

Sadurungé aba wong Éropah teka ing abad 18 tlatah kéne dikuwasai karo Ohlone. [1]

Kreteg Golden Gate ya iku Kreteg gantung ing Golden Gate, sawijiné bukaan saka Samudra Pasifik karo Teluk San Fransisco. [2] Kreteg Golden Gate nyambungaké uga kutha San Fransisco, California ing Ujung San fransisco lan kabupatén Marin, California. [2] Dawané Kreteg Golden Gate ya iku 2.727 m. [2] Jarak saka menara ya iku 1.280 m. [2] Kreteg Golden Gate dhuwuré 230 m saka banyu ing selat iku. [2] Kreteg Golden Gate dirancang karo Joseph Strauss. [2] Dhèwèké teknisi kang wis ngrancang punjul 400 gambar Kreteg. [2] Golden Gate ya iku Kreteg paling éndah kang dadi ikon donya. [2] Pambangunan Golen Gate wiwit saka insinyur lan editor koran ing San Fransisco kang jenengé Michael O'Shaughnessy. [2] Dhèwèké duwé kawigatén kanggo yasa Kreteg kang nyambungaké wewengkon California ya iku San Fransisco lan Marin Country. [2] O'Shaugnessy wiwit konsultasi karo insinyur-insinyur ngenani bab dana lan wujud Kreteg kang pas kanggo selat. [2] Banjur Joseph Baermann Strauss ménéhaké sketsa awal pambangunan Kreteg karo O'Shaughnessy lan Edward Rainey, Sekretaris Walikota San Francisco lan walikota James Rolph. [2] O'Shaughnessy mbutuhaké wektu setaun kanggo mènèhi informasi tumprap masarakat ngenani désain Kreteg Golden Gate. [2] Strauss mromosiké idé Kreteg iku kanthi désain asliné ing pandhudhuh California Utara. [2] Dhèwèké uga nerangake yèn dhuwit kanggo yasa Kreteg cukup dijupuk saka pajeg tol. Kreteg iki ambané 27,4 mèter. [2]

  • cathetan suku

Cathetan suku

  1. ^ a b c d virtualtourist.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o fokus.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)


Other Languages
Afrikaans: Golden Gate
беларуская (тарашкевіца)‎: Залатыя Вароты (праліў)
català: Golden Gate
Deutsch: Golden Gate
English: Golden Gate
Esperanto: Golden Gate
español: Golden Gate
euskara: Golden Gate
فارسی: گلدن گیت
français: Golden Gate
Bahasa Indonesia: Golden Gate
íslenska: Golden Gate
italiano: Golden Gate
Kurdî: Golden Gate
Bahasa Melayu: Golden Gate
português: Golden Gate
română: Golden Gate
svenska: Golden Gate
Tiếng Việt: Golden Gate