Golden gate

Golden Gate

Golden Gate ya iku selat kang nyambungaké Teluk San Fransisco karo Samudra Pasifik.[1] Wiwit taun 1930 Kreteg Golden Gate wis dibangun ing selat iki.[1]Ombak kang gedhé lan arus saka kali Sacramento lan kali San Joaquin wis nggawé saluran kang jeroné atusan mèter ing selat iki.[1]

Sadurungé aba wong Éropah teka ing abad 18 tlatah kéne dikuwasai karo Ohlone.[1]

Kreteg Golden Gate ya iku Kreteg gantung ing Golden Gate, sawijiné bukaan saka Samudra Pasifik karo Teluk San Fransisco.[2] Kreteg Golden Gate nyambungaké uga kutha San Fransisco, California ing Ujung San fransisco lan kabupatén Marin, California.[2] Dawané Kreteg Golden Gate ya iku 2.727 m.[2] Jarak saka menara ya iku 1.280 m.[2] Kreteg Golden Gate dhuwuré 230 m saka banyu ing selat iku.[2]Kreteg Golden Gate dirancang karo Joseph Strauss.[2] Dhèwèké teknisi kang wis ngrancang punjul 400 gambar Kreteg.[2]Golden Gate ya iku Kreteg paling éndah kang dadi ikon donya.[2] Pambangunan Golen Gate wiwit saka insinyur lan editor koran ing San Fransisco kang jenengé Michael O'Shaughnessy.[2] Dhèwèké duwé kawigatén kanggo yasa Kreteg kang nyambungaké wewengkon California ya iku San Fransisco lan Marin Country.[2]O'Shaugnessy wiwit konsultasi karo insinyur-insinyur ngenani bab dana lan wujud Kreteg kang pas kanggo selat.[2]Banjur Joseph Baermann Strauss ménéhaké sketsa awal pambangunan Kreteg karo O'Shaughnessy lan Edward Rainey, Sekretaris Walikota San Francisco lan walikota James Rolph.[2]O'Shaughnessy mbutuhaké wektu setaun kanggo mènèhi informasi tumrap masarakat ngenani désain Kreteg Golden Gate.[2]Strauss mromosiké idé Kreteg iku kanthi désain asliné ing pandhudhuh California Utara.[2] Dhèwèké uga nerangake yèn dhuwit kanggo yasa Kreteg cukup dijupuk saka pajeg tol. Kreteg iki ambané 27,4 mèter.[2]

  • cathetan suku

Cathetan suku

  1. a b c d virtualtourist.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. a b c d e f g h i j k l m n o fokus.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)


Other Languages
Afrikaans: Golden Gate
беларуская (тарашкевіца)‎: Залатыя Вароты (праліў)
català: Golden Gate
Deutsch: Golden Gate
English: Golden Gate
Esperanto: Golden Gate
español: Golden Gate
euskara: Golden Gate
فارسی: گلدن گیت
français: Golden Gate
Bahasa Indonesia: Golden Gate
íslenska: Golden Gate
italiano: Golden Gate
kurdî: Golden Gate
Bahasa Melayu: Golden Gate
polski: Golden Gate
português: Golden Gate
română: Golden Gate
svenska: Golden Gate
Tiếng Việt: Golden Gate