Friedrich Ratzel

Friedrich Ratzel

Friedrich Ratzel (lair Jerman 30 Agustus 1844) ya iku wartawan lan juru nulis pirang-pirang buku ngenani étnologi, géografi manungsa, lan pulitik.[1] Friedrich Ratzel minangka pencetus téyori ruwang (lebensraum) ing babagan sosial kabangsan.[1]

Panguripan

Friedrich lair tanggal 30 Agustus 1844, ing Karlsruhe, Jerman.[2] Friedrich Ratzel duwé bapak kang minangka sawijining manajer staf rumah tangga Grand Duke saka Baden.[2] Dhèwèké sekolah ing pawiyatan luhur Karlsruhe suwéné 6 taun, sadurungé nyambut gawé ing apotèk taun 1859.[2] Sawisé iku, ing taun 1863, Ratzel sinau klasik (ngèlmu sosial) ing Tlaga Zurich, Switserlan.[2] Sawisé nyambut gawé minangka apotèker ing laladan Ruhr (1865-1866), dhèwèké sekolah manèh ing pawiyatan luhur Karlsruhe. Banjur Ratzel nerusaké sekolahé lan dadi mahasiswa zologi ing Universitas Heidelberg, Berlin.[2] Ing taun 1868, Ratzel gawé sawijining tèsis ngenani karakteristik lan cacing saka buku karya Charles Darwin, ya iku Origin of Species kang wis ana kawit taun 1859.[2]

Other Languages