Flickr

Flickr
Flickr gamma Logo.svg
Jinising situs
photo/ video sharing lan Photo/Video networking
Ana ing basaChinese (tradhisional)
Basa Inggris (asli)
Basa Prancis
Basa Jerman
Basa Italia
Basa Portugis (Brazillian Portuguese)
Basa Spanyol
Basa Koréa
Sing duwéYahoo! Inc.
Digawé déningLudicorp
Situs jaringanFlickr.com
Urut Alexa
  1. 30[1]
DagangYes
DiluncurakéFèbruari 2004
Status saikiAktif

Flickr iku sawijining situs web kanggo silih-deleng foto lan situs komunitas online minangka conto saka aplikasi Web 2.0. Minangka situs web sing populèr kanggo silih-deleng foto pribadi, layanan iki dimanfaataké déning para blogger minangka papan kanggo nyimpen foto. Popularitasé tansaya tambah sairing karo anané piranti komunitas online sing inovatif saéngga foto-foto bisa diwènèhi tandha lan digolèki kanthi folksonomi.

Sajarah

Flickr dikembangaké déning Ludicorp, sawijining prusahaan sing basisé dumunung ing Vancouver, Kanada sing diwangun taun 2002. Ludicorp ngluncuraké Flickr ing sasi Fèbruari 2004. Layanan iki dikembangaké wiwitané kanggo gawé Game Neverending, sawijining MMORPG. Flickr dianggep sawijining proyèk sing luwih nalar lan Game Neverending sauntara wektu dicandhet dhisik.

Wangun wiwitan saka Flickr difokusaké minangka chat room mawa jeneng FlickrLive kanthi kemampuan silih-deleng foto kanthi langsung (real time). Sing luwih akèh kadadéan yakuwi foto utawa gambar sing tinemu ing wèb tinimbang foto karya para panganggo dhéwé. Evolusi sabanjuré luwih dicakaké kanggo ngunggah, lan chat room ngilang saka péta situsé.

Ing taun 2005, Yahoo! Inc. nuku Ludicorp lan Flickr. Tanggal 28 Juni 2005, kabèh pratélan isi saka server Kanada dipindahaké menyang server sing dumunung ing Amérika Sarékat, sing njalari kabèh data sing ana dadi ing sangisoré hukum fédheral Amérika Sarékat.[2]

Tanggal 16 Mèi 2006, Flickr ngowahi layanané saka Beta dadi "Gamma" kanthi owah-owahan ing desain lan struktur. Miturut FAQ ing situsé, tujuan saka "gamma", sing arang digunakaké sajeroning tahap perkembangan perangkat lunak, yakuwi supaya layanan iki tansah dicoba déning para panganggoné lan sajeroning kondhisi pangembangan kanthi lumintu.[3] Secara keseluruhan, layanan ini berada dalam tahap stabil.

Other Languages
العربية: فليكر
azərbaycanca: Flickr
Boarisch: Flickr
भोजपुरी: फ्लिकर
বাংলা: ফ্লিকার
català: Flickr
کوردی: فلیکر
čeština: Flickr
Cymraeg: Flickr
dansk: Flickr
Deutsch: Flickr
Ελληνικά: Flickr
English: Flickr
español: Flickr
eesti: Flickr
euskara: Flickr
فارسی: فلیکر
suomi: Flickr
français: Flickr
galego: Flickr
עברית: פליקר
हिन्दी: फ़्लिकर
hrvatski: Flickr
magyar: Flickr
հայերեն: Flickr
Bahasa Indonesia: Flickr
italiano: Flickr
日本語: Flickr
ქართული: Flickr
қазақша: Flickr
ಕನ್ನಡ: ಫ್ಲಿಕರ್
한국어: 플리커
lietuvių: Flickr
Malagasy: Flickr
മലയാളം: ഫ്ലിക്കർ
Bahasa Melayu: Flickr
Plattdüütsch: Flickr
Nederlands: Flickr
norsk: Flickr
polski: Flickr
português: Flickr
română: Flickr
русский: Flickr
Scots: Flickr
srpskohrvatski / српскохрватски: Flickr
Simple English: Flickr
slovenčina: Flickr
slovenščina: Flickr
српски / srpski: Flickr
svenska: Flickr
Türkmençe: Flickr
Türkçe: Flickr
українська: Flickr
Tiếng Việt: Flickr
吴语: Flickr
中文: Flickr
Bân-lâm-gú: Flickr
粵語: Flickr