Federasi Bulu Tangkis Dunia

Badminton World Federation
(Federasi Bulu Tangkis Dunia)
200px
Logo resmi
CekakanBWF
Pambentukan1934
JenisFederasi ulah raga
Kantor pusatKuala Lumpur, Malaysia
Kaanggotaan165 anggota
PrésidhènKoréa Kidul Kang Young-Joong
Situs webhttp://www.bwfbadminton.org/

Federasi Bulu Tangkis Dunia (basa Inggris:The Badminton World Federation (BWF)) inggih punika organisasi internasional kanggé ulah raga bulu tangkis. Organisasi ini didirikan pada taun 1934 sebagai Federasi Bulu Tangkis Internasional (International Badminton Federation) kaliyan 9 anggota angliputi Kanada, Denmark, Inggris, Perancis, Irlandia, Walanda, Selandia Baru, Sekotlan, lan Wales.sak punika, anggotanya tambah ngantos 165 asosiasi bulu tangkis nagara saking pinten-pinten bèlahan donya. Pertemuan Umum Luar biyasa ingkang dipungèlar ing Madrid ing 24 September 2006 nètèpakèn asma ènggal ingkang dipunginaakèn ngantos sapunika, Badminton World Federation (BWF).[1]

Kantor pusatipun wonten ing Cheltenham, Inggris Raya sejak organisasi punika dipunyasa. Nanging ing 1 Oktober 2005, kantor pusatipun dipungantosaken ing Kuala Lumpur, Malaysia. Presidenipun sakpunka inggih punika Kang Young Joong.[2]

Other Languages
Bahasa Indonesia: Federasi Bulu Tangkis Dunia