Federasi Bulu Tangkis Dunia

(Federasi Bulu Tangkis Dunia)

Badminton World Federation
200px
Logo resmi
Cekakan BWF
Pambentukan 1934
Jenis Federasi ulah raga
Kantor pusat Kuala Lumpur, Malaysia
Kaanggotaan 165 anggota
Présidhèn Koréa Kidul Kang Young-Joong
Situs web http://www.bwfbadminton.org/

Federasi Bulu Tangkis Dunia ( basa Inggris:The Badminton World Federation (BWF)) inggih punika organisasi internasional kanggé ulah raga bulu tangkis. Organisasi ini didirikan pada taun 1934 sebagai Federasi Bulu Tangkis Internasional (International Badminton Federation) kaliyan 9 anggota angliputi Kanada, Denmark, Inggris, Perancis, Irlandia, Walanda, Selandia Baru, Sekotlan, lan Wales.sak punika, anggotanya tambah ngantos 165 asosiasi bulu tangkis nagara saking pinten-pinten bèlahan donya. Pertemuan Umum Luar biyasa ingkang dipungèlar ing Madrid ing 24 September 2006 nètèpakèn asma ènggal ingkang dipunginaakèn ngantos sapunika, Badminton World Federation (BWF). [1]

Kantor pusatipun wonten ing Cheltenham, Inggris Raya sejak organisasi punika dipunyasa. Ananging ing 1 Oktober 2005, kantor pusatipun dipungantosaken ing Kuala Lumpur, Malaysia. Presidenipun sakpunka inggih punika Kang Young Joong. [2]

Konfederasi regional

BWF merdamel sami kaliyan organisasi regional kanggé mpromosiaken lan yasa bulu tangkis ing sadaya donya. Organisasi regionalipun inggih punika: [3]

Peta Dunia dengan 5 konfederasi
Wewengkon Konfederasi Singkatan Anggota
     Asia Konfederasi Bulu Tangkis Asia BAC 39
     Éropah Konfederasi Bulu Tangkis Éropah BEC 51
     Amérika Bulu Tangkis Pan Am BPA 30
     Afrika Konfederasi Bulu Tangkis Afrika BAC 32
     Oseania Bulu Tangkis Oseania BO 8
Total 160
Other Languages
Bahasa Indonesia: Federasi Bulu Tangkis Dunia