Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Diwan-i-Khas – Hall of Private Audience
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah India Edit this on Wikidata
Paugeran ii, iii, iv [1]
Rujukan 255
Koordhinat 27°05′28″N 77°39′40″E / 27°05′28″N 77°39′40″E / 27.091; 77.661
Prasasti 1986 ( Sèsi 10th)

Fatehpur Sikri dipunyasa ing abad 16 déning Kaisar Akbar. Fatehpur Sikri inggih punika kutha krajan Kakaisaran Mughal kirang langkung 10 taun. Area monumen lan candhi, gadhah arsitèktur ingkang sami, tuladha masjid ingkang paling ageng ing India, Masjid Jama. Fatehpur Sikri inggih punika dados lambang pradaban Mughal ing pungkasan abad 16. Fatehpur Sikri dados tuladha kagem arsitèktur saé saking ansambel arsitèktur ingkang dipunyasa antawisipun taun 1571 lan 1585. [2]

Sajarah Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri inggih punika dados kutha krajan karajaan Mughal. Kaisar Akbar ( 1556- 1605) yasan ing taun 1571, ing situs sami ing pundhi kelairan larenipun, Jahangir ingkang dipundamel déning Shaikh Salim Chisti ( 1480- 1572). Damelipun sampun bakda taun 1573. Ing taun 1585 Akbar medal saking Fatehpur Sikri kagem perang kaliyan suku-suku Afghanistan lan damel kutha krajan énggal, Lahore. Fatehpur Sikri dados pengadilan Mughal ageng ananging ngantos tigang wulan ing taun 1619. Situs pungkasan dipunsareaken ngantos eksplorasi arkéologi ing taun 1892. [3]

Other Languages
العربية: فتحبور سيكري
বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী: ফতেহপুর সিক্রি
čeština: Fatehpur Sikrí
Esperanto: Fatehpur Sikri
español: Fatehpur Sikri
français: Fatehpur-Sikri
hrvatski: Fatehpur Sikri
Bahasa Indonesia: Fatehpur Sikri
italiano: Fatehpur Sikri
lietuvių: Fatehpur Sikris
Baso Minangkabau: Fatehpur Sikri
Bahasa Melayu: Fatehpur Sikri
नेपाल भाषा: फतेहपुर सिक्री
Nederlands: Fatehpur Sikri
norsk nynorsk: Fatehpur Sikri
Kapampangan: Fatehpur Sikri
português: Fatehpur Sikri
srpskohrvatski / српскохрватски: Fatehpur Sikri
slovenčina: Fatéhpur Síkrí
српски / srpski: Фатехпур Сикри
Türkçe: Fetihpur Sikri
українська: Фатехпур-Сікрі
Tiếng Việt: Fatehpur Sikri
Bân-lâm-gú: Fatehpur Sikri