Cornelis de Houtman

Cornelis de Houtman
Cornelis de Houtman.jpg
Lair(1565-04-02)2 April 1565
Gouda, Holland, Provinsi Seventeen
PatiAgustus 1599
Acèh Sultanate
BangsaWalanda
PakaryanPanjlajah

Cornelis de Houtman (Gouda, 2 April 1565 - Acèh, 1 September 1599), sadhèrèkipun Frederik de Houtman, punika satunggiling panjlajah Walanda ingkang manggihaken jalur pelayaran saking Éropah dhumateng Indonesia lan kasil miwiti perdagangan bumbon crakèn kanggé Walanda. Kala samanten Krajan Portugis gadhah monopoli dhumateng perdagangan kasebat, lan lelampahan de Houtman punika kamenangan simbolis kanggé pihak Walanda, sanadyan lelampahan kasebat sajatosipun dumados boten saé.


Other Languages