Abdullah bin Abdulkadir Munsyi

Abdullah bin Abdulkadir Munsyi
AbdullahbinAbdulKadir-HikayatAbdullah-1849.jpg
Halaman dari Hikayat Abdullahyang ditulis dalam huruf Jawi, dari koleksi pabukon nasional Singapura. Edisi ini ditulis antara taun 1840-1843, menggunakan cetakan batu, lan diterbutkan taun 1849
Pakaryapengarang, penerjemah and guru
Mangsaabad kaping 19
Gènrenonfiksi
SubyèkSajarah Melayu

Abdullah bin Abdulkadir Munsyi (Munshi) (Malaka, 1796-Mekkah, 1854 (biyèn Turki saiki Arab Saudi) iku sastrawan Melayu.

Abdullah iku pranakan Arab lan Tamil, nanging diwasa ing budaya Melayu ing Melaka, sing wektu iku isih dijajah Britania. Abdullah nyambut gawé minangka guru basa (munsyi). Wiwitané Abdullah mulang basa Melayu marang bala keturunan India ing garnisun Melaka, lan sabanjuré marang para misionaris, punggawa lan pebisnis Britania lan Amérika Sarékat. Abdullah tau nyambut gawé marang Thomas Stamford Raffles minangka juru tulis, nerjemahaké Injil sarta tèks agama Kristen liyané kanggo London Missionary Society ing Malaka, lan dadi wong sing nyithak American Board of Missions ing Singapura.[1]Abdullah tilar donya ing Mekkah, kemungkinan amarga lelara kolera, nalika arep ngayahi ngibadah kaji.[2]

Other Languages