3G

3G utawa Third Generation (cara Jawa: Gènerasi Katelu) iku tèknologi komunikasi mobah (sèlulèr) kang dadi lanjutané gènerasi 2G. [1] 3G diwanuhaké taun 2002. [1] Layanan kang ditawaraké tèknologi 3G luwih akèh, luwih amba, tur luwih maju tinimbang tèknologi sadurungé, kamangka momotan jaringané bisa lumaku kanthi spèktrum kang èfisièn. [1] Layanan kang ditawaraké nglimputi tilpun swara, tilpun vidhio, lan broadband wireless data (pangirimé dhata kanthi nirkabel), kang sakabèhé lumaku ana ing kukuban mobah. [1]

Lumantar 3G, panganggo tilpun sèlulèr bisa ngaksès menyang Internèt kanthi rikat 384 kbps nalika pinuju mlaku, 128 kpbs nalika ing mobil, lan 2 Mbps nalika mapan. [2]

Ana ing gènerasi 2G, tèknologi komunikasi mobah kapérang dadi vèrsi GSM lan CDMA. Ana ing gènerasi 3G, GSM didandani dadi UMTS, déné CDMA didandani dadi EvDO.

Kalebu layanan 3G ya iku HSPA (3.5G) kang bisa ngirim dhata nganti rikat 14.4 Mbit/s (ngundhuh) lan 5.8 Mbit/s (ngunggah).

Ing Indonésia, Direktorat Jenderal Pos dan Telekomunikasi lumantar lélang mutusaké ana operator sèlulèr cacah telu kang tinanggenah nyekel lisènsin pangembangé tèknologi 3G, ya iku Telkomsel, Excelcomindo Pratama, lan Indosat. [3]

  • réferènsi

Réferènsi

  1. ^ a b c d "Generations of Wireless Communication. From 0G to 5G | Abhi". Academia (ing basa Inggris). Dijupuk 20 Juli 2017. 
  2. ^ "3G". Webopedia (ing basa Indonésia). Dijupuk 20 Juli 2017. 
  3. ^ "Seminar Bisnis Wireless 2006: “3G and or versus Wimax”". ITB.ac.id (ing basa Indonésia). Dijupuk 20 Juli 2017. 
Other Languages
azərbaycanca: 3G
беларуская (тарашкевіца)‎: 3G
български: 3G
বাংলা: ৩জি
bosanski: 3G
català: 3G
čeština: 3G
dansk: 3G
Deutsch: IMT-2000
English: 3G
euskara: 3G
suomi: 3G
français: 3G
ગુજરાતી: ૩જી
עברית: דור 3
हिन्दी: ३जी
hrvatski: 3G
magyar: 3G
Հայերեն: 3G
Bahasa Indonesia: 3G
íslenska: 3G
italiano: 3G
ಕನ್ನಡ: 3ಜಿ
Кыргызча: 3G
lietuvių: 3G
latviešu: 3G
македонски: 3G
മലയാളം: 3ജി
मराठी: थ्रीजी
Bahasa Melayu: 3G (Generasi Ketiga)
नेपाली: थ्री जी
Nederlands: 3G
norsk nynorsk: 3G
norsk: 3G
Kapampangan: 3G
polski: 3G
português: 3G
română: 3G
русский: 3G
саха тыла: 3G
Scots: 3G
slovenčina: 3G
Soomaaliga: 3G
Basa Sunda: 3G
svenska: 3G
தமிழ்: 3ஜி
తెలుగు: 3G
ไทย: 3 จี
Tagalog: 3G
Türkçe: 3G
українська: 3G
اردو: 3 جی
oʻzbekcha/ўзбекча: 3G
Tiếng Việt: 3G
中文: 3G
粵語: 3G